joi, 30 noiembrie, 2023

Special Arad Logo

  Welcome to Ibiza! După 14 săptămâni de carantină severă, Spania a ieșit din starea de alertă și și-a deschis granițele

  de Special Arad | 21 iunie 2020, 9:05 AM | Internaţional | Turism

  0

  Spania  şi-a redeschis frontierele pentru europeni, dar premierul Pedro Sanchez a adus aminte populaţiei că rămâne vulnerabilă în faţa coronavirusului şi că nu trebuie să lase garda jos, relatează AFP. Cetăţenii UE nu vor mai fi obligaţi să rămână timp de două săptămâni în carantină la sosirea în ţară.

  „Rămânem vulnerabili. Trebuie să rămânem în gardă şi să respectăm cu stricteţe măsurile de igienă şi de protecţie”, a spus Sanchez într-o declaraţie televizată. ”Fiecare dintre noi poate fi un zid în faţa virusului sau în faţa contagierii, depinde de noi”, a insistat el în timp ce Spania, una dintre ţările cel mai grav afectate de pandemie cu peste 28.000 de decedaţi, iese din carantina severă care a durat 14 săptămâni.

  La miezul nopţii dintre sâmbătă şi duminică, Spania a ridicat starea de alertă decretată pe 14 martie şi şi-a redeschis graniţa terestră cu Franţa, precum şi porturile şi aeroporturile pentru cetăţenii din statele UE. Portugalia nu îşi va redeschide frontiera cu Spania decât abia la 1 iulie.

  Cetăţenii străini nu mai sunt nevoiţi să rămână în carantină două săptămâni la intrarea în ţară. Dar toată lumea va trebui să poarte mască în spaţiile închise şi în aer liber când nu este posibilă menţinerea distanţei de securitate de 1,5 metri. Aproape 600 de oficiali din cadrul Ministerului Sănătăţii vor fi detaşaţi în aeroporturi pentru a controla călătorii care ajung în ţară. Cetăţenii vor fi întrebaţi unde locuiesc şi li se va lua temperatura Cazurile suspecte vor fi examinate de doctori, a anunat vineri ministrul Sănătăţii, Salvador Illa.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.