Vrei să fii… meloman? – ediția a IV-a. „Dor de cântec românesc”

  de Special Arad | 4 noiembrie 2018, 11:16 AM | Educaţie

  0

  Organizat de Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” Arad în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean și Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, concursul se adresează elevilor de toate vârstele care iubesc muzica, frumosul și cultura, dar care nu studiază la liceele de artă.

  Coordonatorii concursului – profesorii Georgiana Maria de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn” și Victor Maria de la Liceul de Arte „Sabin Drăgoi” – lansează elevilor provocarea de a afla cât mai multe despre muzica clasică, de a o înțelege mai bine, pentru a deveni adulți cu o cultură artistică de valoare într-o societate dominată, din păcate, de subcultură și kitch.

  Tema acestei ediții este „Dor de cântec românesc”. Concursul este structurat pe 5 secțiuni: Ascultăm împreună! (echipe), Sunt cel mai pasionat! și Tineri melomani (individual), Imagini și muzică, Muzică și computer și Calliope și Euterpe. La primele două secțiuni participanții vor susține mai multe probe având diferite sarcini: întrebări teoretice, audiții muzicale, probe artistice. Cea de-a treia secțiune este rezervată celor cărora le place să deseneze, iar la secțiunea Muzică și computer elevii pot îmbina pasiunea pentru muzică cu creativitatea și abilitățile de lucru cu computerul, în prezentări powerpoint sau scurte filme. Ultima secțiune este o noutate a acestei ediții, adresându-se celor care doresc să se exprime în scris, realizând creații în versuri sau proză cu tema Dor de cântec românesc.

  Sunt înscriși 270 de elevi de la 34 școli din județele Arad, Bihor, Bacău, Bistrița, Cluj, Covasna, Iași, Timiș și din Ungaria. Probele de concurs vor fi variate și incitante, concurenții trebuind să își etaleze cunoștințele muzicale, alături de viteza de reacție și munca în echipă. Ei vor trebui să recunoască mai multe momente muzicale din opere, audițiile muzicale fiind puse la dispoziție de Radio România Muzical, partener în acest proiect, prin programul național „Ascultă 5 minute de muzică clasică.

  Juriul concursului este format din doamnele inspector prof. Camelia MOLER și prof. Andrada MARCU din partea Inspectoratului județean Arad, prof. Dulcica FLOREA, prof. Maria Nicoleta BROLA, prof. Victor MARIA, prof. Iuliana ROTARU, și prof. Mădălina MOTORCA de la Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi”, prof. Diana ȘIMONCA și Camelia CIRCA-CHIRILĂ de la Colegiul Național „Moise Nicoară” și prof. Gabriela BENGHIA, Simona STOICA și Martin SCHWÄGERL de la Liceul Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”. Alături de premiile și mențiunile acordate de juriu, la fiecare secțiune se va acorda și un premiu al publicului. Creațiile participanților se găsesc și pot fi votate pe pagina de facebook a concursului.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.