duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Astăzi sună din nou sirenele în județul Arad. ISU a reluat exercițiul „Miercurea alarmelor”

  de Special Arad | 28 februarie 2024, 8:16 AM | Știri Arad

  2

  ISU informează că astăzi, 28 februarie 2024, între orele 10:00 – 11:00, va avea loc un nou exercițiu „Miercurea alarmelor” pentru verificarea funcționării sirenelor din judetul Arad.

  Simulările vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acționate în mod centralizat, dar și a celor cu acționare locală.

  „Precizăm faptul că acest demers presupune doar verificarea sistemelor de alarmare, iar populația nu trebuie să intre în panică la auzul sirenelor. Totodată, exercițiul se va desfășura la nivel național și nu presupune luarea vreunei măsuri suplimentare de către cetățeni.

  „Conform legislației în vigoare privind organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă, semnalele de alarmare a populaţiei, instituţiilor publice şi operatorilor economici sunt : alarmă aeriană, alarmă la dezastre, prealarmă aeriană şi încetarea alarmei”, a transmis ISU Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.