Vor să schimbe aspectul Parcului Eminescu

  de Raluca Medeleanu | 12 mai 2021, 10:14 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Viceprimarul municipiului Arad, Lazăr Faur, anunță printr-un eveniment creat pe Facebook organizarea unui „atelier de idei și soluții practice”, prin care face apel ONG-urilor și societății civile arădene în general pentru a veni cu sugestii pentru schimbarea aspectului Parcului Eminescu.

  În același anunț se arată că partenerii inițiativei sunt Asociația RUBIO ProCopilărie ProViață (cea care a reabilitat și esplanada de pe malul Mureșului), Facultatea de Design a Universității „Aurel Vlaicu” Arad și Colegiul de Arte „Sabin Drăgoi” Arad, iar data în care va avea loc întâlnirea pentru dezbateri asupra modului în care ar trebui să arate parcul este 11 iunie, în intervalul orar 13:00 – 16:00.

  „Se așteaptă contribuții din partea specialiștilor, organizațiilor profesionale, ONG, instituțiilor de învățământ din domeniu pentru identificarea celor mai potrivite soluții în vederea regăsirii farmecului și culorii de altădată a acestui loc emblematic al Aradului. Așteptăm planșe, imagini, colaje, machete privitoare la mobilierul urban, iluminatul ambiental, pavaje, amenajări peisagistice, elemente de for public, pregătite sau realizate la fața locului.
  Este o inițiativă civică adresată tuturor arădenilor care poartă în suflet spiritul orașului nostru. Toate discuțiile vor fi mediate de specialiștii din cadrul Instituției Arhitectului Șef al municipiului Arad”, anunță viceprimarul Lazăr Faur.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Ce-ar fi sa-l lase in pace?Nu au de ce sa se ocupe? De exemplu, cum se face ca la Arad este atat de mult praf in aer ca orice masina spalata, este prafuita la loc in aceiasi zi. De exeplu, sa faca sa nu mai puta orasul. Ca pute a cacat de la Apa Canal. Ar putea sa se ocupe sa nu mai circxule camioanele cu zeci de tone de moloz pe drumuri cu asfalt slab ca pe o alee. Sa se ocupe de toate terenurile din oras, la care ei zic ca sunt parcuri, dar care nu au fost ingrijite de ani de zile. Sa se ocupe de exemplu de indepartatul cersetorilo din centru. Dar ce ar fi sa se ocupe de lucrarile facute anapoda in oras si care nu sunt finalizate niciodata la timp.

   Si asa as putea sa scriu pana diseara cu ce ar avea de facut. Dar intrebarea este: se pricepe la ceva LAZAR FAUR? Dar vre-un balauri din Primaria Arad?

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. Fiind vorba de Primaria Arad e evident ca solicitarea incepe cu “se asteapta”… O perpetua asteptare… Asa rezolva dintr-un foc doua probleme : o mai lungesc in ce priveste actiunile concrete si mai simuleaza la “imagine”. Dupa care ar urma discutii legate de buget eventual ar putea solicita niste donatii… Ar merge chiar un studiu de fezabilitate… Jalnic dar specific Primariei Arad.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.