luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vladimir Putin: „Impunerea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei va avea urmări catastrofale pentru Europa şi întreaga lume!”

  de - | 5 martie 2022, 6:23 PM | Internaţional

  0

  Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat sâmbătă că Rusia va considera drept cobeligerantă orice ţară care încearcă să impună o zonă de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei, o revendicare a Kievului respinsă de NATO, scrie observatornews.ro.

  „Vom considera orice astfel de evoluţie ca fiind o participare la conflictul armat a oricărei ţări de pe teritoriul căreia este creată o ameninţare la adresa armatei noastre”, a spus Putin despre o posibilă „zonă de interdicţie aeriană deasupra teritoriului Ucrainei”.

  „Ar fi o mutare care ar avea urmări colosale şi catastrofale nu doar pentru Europa, ci pentru întreaga lume!”, spune preşeditele rus, citat de The Guardian și Al Jazeera.

  Putin s-a referit şi la posibilele consecinţe ale aderării Ucrainei la NATO.

  „Începem să vorbim din ce în ce mai activ despre faptul că Ucraina va fi acceptată în NATO. Înţelegeţi la ce ar putea duce acest lucru, sau unde ar putea duce chiar acum?”, a întrebat liderul rus, citat de EFE.

  Putin, despre sancţiunile occidentale: „Seamănă cu o declaraţie de război”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.