miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Putin, despre sancţiunile occidentale: „Seamănă cu o declaraţie de război”

  de - | 5 martie 2022, 9:43 PM | Internaţional

  0

  Preşedintele Rusiei consideră că sancţiunile economice impuse de Occident după invadarea Ucrainei „seamănă cu o declaraţie de război”, potrivit Reuters, citat de EuropaFM.

  Ca formă de presiune pentru actul agresiv, Vladimir Putin și apropiații săi au fost incluși pe o listă neagră a Vestului, iar numeroase companii s-au retras din Rusia. Apple, Samsung, Coca-Cola, BMW, Dell, Microsoft, Mastercard, Visa, PayPal, Disney, YouTube, Netflix etc., etc…. Vezi aici lista completă a companiilor care au părăsit piața rusească sau au impus restricții.

  Sancțiunile au fost coordonate de UE, SUA și alte țări aliate.

  Într-o declarație pentru televiziunea publică, liderul de la Kremlin a repetat că „operațiunea” ordonată la 24 februarie va „demilitariza” Ucraina şi îi va conferi un statut neutru.

  Președintele rus susține că între 13.000 şi 14.000 de ruşi au fost ucişi în Donbas din 2014 încoace fără ca occidentalii să observe.

  Vladimir Putin a declarat, joi, că nu va pune capăt războiului până când regimul „nazist” de la Kiev nu va fi îndepărtat.

  Potrivit lui, Ucraina ar avea capacităţi nucleare (inclusiv rachete) încă din vremea sovietică.

  Pe teren, ofensiva armată avansează greu. În multe orașe, soldații ruși întâmpină rezistența trupelor ucrainene și a civililor.

  Sursa: EuropaFM

  Vladimir Putin: „Impunerea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei va avea urmări catastrofale pentru Europa şi întreaga lume!”

   

  Ultimele știri despre războiul lui Putin în Ucraina, zi de zi, oră de oră | LIVE

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.