miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Vladimir Putin ameninţă România: „V-aţi putea afla în raza de acţiune a rachetelor ruseşti”

  de - | 28 mai 2016, 10:42 AM | Internaţional

  0

  Preşedintele rus ameninţă România. Vladimir Putin susţine, mai dur ca oricând, că scutul antirachetă de la Deveselu este o ameninţare directă la adresa securității Rusiei.

  Concret, într-o conferinţă de presă susţinută vineri seară la Atena, el a declarat: „V-aţi putea găsi în raza de acţiune a rachetelor ruseşti pentru că găzduiţi elemente ale scutului american antirachetă”.

  Este cea mai agresivă declaraţie făcută de preşedintele rus de la inaugurarea sistemului de apărare de la Deveselu.

  Vladimir Putin a ameninţat România cu un posibil atac deoarece găzduieşte scutul antirachetă, dar a dat asigurări că forţele ruseşti nu vor face primul pas.

  „Ieri, în acele zone din România nu se ştia ce înseamnă să fii în vizor. Astăzi suntem nevoiţi să luăm anumite măsuri ca să ne garantăm securitatea. Repet, e vorba de represalii. Nu vom face noi primul pas”, a spus președintele rus.

  Şi Polonia este în vizorul Moscovei, mai ales că acum două săptămâni a început construcţia bazei antirachetă de la Redzikowo.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.