Vlad Botoș, USR: „România are nevoie de o altă guvernare!”

  de - | 14 ianuarie 2019, 10:22 AM | Comunicate contra cost

  0

  Plecarea unor mari companii din România, cauzată de deteriorarea mediului de afaceri, este responsabilitatea guvernării PSD-ALDE, a eșecului acesteia de a asigura legislație stabilă, infrastructură și forță de muncă calificată.

  Recent, un producător anunță că își închide porțile după o prezență de 24 de ani în România. O companie care asigură salarii pentru 400 de persoane, taxe locale, impozite și contribuții pe salarii, venituri pe orizontală. Două mari companii din domeniul automotive și-au anunțat închiderea locațiilor de producție dintr-un oraș din Arad la finele acestui an. Împreună au 4.000 de angajați. O altă companie din domeniul textil și-a închis porțile în 2018.

  Vlad Botoș, președinte USR Arad: „Motivele relocării acestor producători nu sunt reducerea costurilor sau lipsa de personal Aceste companii nu își mută producția în țări cu costuri de producție mai mici (republica Moldova, Ucraina, Albania, Vietnam etc.). Aceste companii își mută producția în Ungaria, care are costuri de producție în medie cu 5-15% mai mari ca și în România, iar deficitul de personal este mai ridicat.

  Din surse foarte legitime vă pot spune că încă din toamna lui 2018 există o mare nemulțumire și nesiguranță a companiilor străine/dar și autohtone legat de guvernarea României, dar mai ales în ceea ce privește lipsa de predictibilitate fiscală. Nu mai vorbim de infrastructură, absența autostrăzilor fiind un motiv clar pentru care investitorii aleg Ungaria în detrimentul României.

  Rolul guvernării este să asigure reguli fiscale clare și predictibile, să construiască infrastructura de care au nevoie întreprinzătorii și să școlarizeze populația pentru a face față cerințelor unei economii care se dezvoltă rapid. În România nu se întâmplă așa ceva, în loc să recuperăm decalajul față de vestici noi începem să pierdem și ceea ce am câștigat până acum.

  Soluția este o altă guvernare, o clasă politică onestă, orientată spre satisfacerea interesului cetățenilor. USR va oferi această alternativă, suntem deciși să câștigăm fiecare din alegerile care urmează, deoarece situația actuală nu mai poate fi tolerată. România trebuie să se dezvolte, să asigure condiții decente de viață cetățenilor săi, iar asta nu se va întâmpla cu actualii politicieni”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.