luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, USR PLUS: „Prețul gazelor naturale trebuie să scadă!”

  de - | 22 septembrie 2021, 8:47 PM | Comunicate contra cost

  1

  Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS, despre scrisoare semnată împreună cu mai mulți europarlamentari și trimisă către Comisia Europeană cu privire la creșterea prețului la gazele naturale:

  „Creșterea prețului la gaz și la curentul electric în întreaga Uniune Europeană este extrem de îngrijorătoare cu atât mai mult cu cât unul dintre cei mai mari furnizori de gaz este Rusia, iar relațiile cu această țară sunt tensionate.

  Este, ca urmare, firesc să ne întrebăm cum se poate ca la început de iarnă să nu avem depozitele de gaz pline?

  Cum se face că prețul gazului a crescut brusc în Uniunea Europeană?

  Întrebările noastre sunt legitime mai ales că aceste creșteri de preț afectează de cele mai multe ori oameni care deja trăiesc la limita subzistenței. Nu putem ignora că energia este un produs absolut necesar pentru o viață decentă, nu vorbim aici despre un produs de lux.

  Este nevoie să tratăm în mod foarte serios această problemă și este absolut normal să cerem o comisie de anchetă care să ne arate dacă și cum influențează Gazprom această creștere a prețului gazului.

  Împreună cu mai mulți colegi europarlamentari din aproape toate grupurile politice din Parlamentul European am cerut Comisiei Europene să creeze o astfel de comisie, pentru a înțelege dacă sunt mecanisme și motive ascunse în spatele acestei creșteri subite pentru a ști cum poate fi ea oprită.

  Dincolo de problemele de legislație, este important să fim atenți la ceea ce influențează negativ și direct cetățenii europeni. Energia trebuie să fie printre preocupările noastre, iar aici vorbim și de prețul acesteia, nu doar de modul în care este produsă și transportată.

  Aștept cu deosebit interes răspunsul Comisiei Europene, pentru că după o pandemie care ne-a schimbat pentru aproape doi ani modul de viață, după o perioadă în care economia s-a oprit aproape în loc, oamenii nu mai pot face față unor noi scumpiri despre care nu putem spune unde o să se oprească.

  Aici scrisoare integrală https://bit.ly/39sBWjv

  Am fost aleși să facem treabă, iar bunăstarea și sănătatea cetățenilor sunt primele priorități.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.