Vlad Botoș, USR: Căutăm soluții pentru românii din Ungaria

  de - | 18 martie 2020, 1:36 PM | Comunicate contra cost

  0

  Europarlamentarul Alianței USR PLUS, Vlad Botoș, a adresat Ministrului de Externe al României o scrisoare prin care cere soluții în favoarea românilor domiciliați în localități din Ungaria, din apropierea granițelor.

  Aradul este localitate de graniță, cu toate beneficiile sau problemele care decurg de aici. Închiderea granițelor dintre Ungaria și România creează probleme suplimentare în orașul nostru din cauza faptului că mulți români care lucrează în Arad au domiciliul în localități din Ungaria, din apropierea granițelor.

  Vlad Botoș, Alianța USR PLUS: „Înțelegem că se dorește protejarea populației prin restricționarea circulației, însă în cazul acestor oameni circulația este o necesitate. Ministerul Afacerilor Externe trebuie să ia măsuri rapid pentru a rezolva situația celor care lucrează în Arad și locuiesc în Ungaria, pentru că sunt în joc mijloacele lor de subzistență.

  Trebuie găsită o modalitate pentru a-i sprijini pe toți cei aflați în această situație. Dacă aleg să stea la domiciliul din Ungaria riscă să își piardă locurile de muncă, afacerile, iar dacă aleg să stea în România, nu au unde să locuiască.

  Situația nu este una ușoară și trebuie ca autoritățile să ia în considerare că acești oameni sunt, de fapt, responsabilitatea ambelor state. În aceste momente, mai mult ca oricând, trebuie să dăm dovadă de solidaritate, să ne ajutăm pe cât posibil și să facem tot ce ține de noi pentru ca societatea în ansamblul ei și fiecare om în parte să treacă peste această criză cât mai ușor cu putință.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.