luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș susține IMM-urile în plenul Parlamentului European

  de - | 12 februarie 2020, 9:55 AM | Comunicate contra cost

  0

  Președintele USR Arad, europarlamentarul Vlad Botoș, a susținut cauza IMM-urilor în plenul Parlamentului European:

  Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: „Întreprinderile mici și mijlocii reprezintă o parte însemnată a economiei Uniunii Europene. Este ca urmare firesc să ne asigurăm că legislația nu îngreunează, ba dimpotrivă, ajută la menținerea pe piață și la dezvoltarea acestor actori economici.

  Este îngrijorător faptul că în Europa un număr mare de IMM-uri se închid în mai puțin de un an de zile de la înființare. Legislația greoaie, lipsa personalului specializat în probleme juridice, accesul greoi la finanțare, controalele extrem de dure în anumite state membre și, trebuie să recunoaștem, corupția aparatului de stat, sunt factori decisivi în eșecul micro-întreprinderilor.

  Nu trebuie uitat că până și fondurile europene sunt inaccesibile IMM-urilor în diferite state membre din cauza unor indicatori imposibil de îndeplinit în anumite zone sau din cauza procedurilor foarte greoaie de aplicare și implementare.

  Este așadar necesar un studiu care să ne arate clar care sunt motivele care duc cel mai des la falimentul startup-urilor și care sunt modalitățile prin care acestea pot fi ajutate.

  Nu în ultimul rând cer Comisiei Europene să se asigure că legislația europeană îmbunătățită este rapid implementată în statele membre, respectând litera, dar și spiritul acestei legislații.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.