miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, reconfirmat în funcția de vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) din Parlamentul European

  de - | 25 ianuarie 2022, 4:46 PM | Comunicate contra cost

  0

  Europarlamentarul Vlad-Marius Botoș, USR, a fost reales marți, 25 ianuarie 2022, vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European. La jumătatea mandatului, Parlamentul European își reevaluează conducerea, alegând atât președintele instituției, cât și președinții și vicepreședinții comisiilor.

  Europarlamentarul arădean a fost reconfirmat în funcție cu această ocazie și își va continua activitatea de supraveghere a implementării regulamentelor fondurilor europene în statele membre ale Uniunii Europene. Cu o activitate extrem de intensă în Parlamentul European, Vlad Botoș a fost responsabil pentru mai multe rapoarte legislative sau non-legislative de la nivel european atât în comisia REGI, cât și în celelalte două comisii din care face parte.

  „Comisia pentru Dezvoltare Regională este deosebit de importantă pentru România, pentru că trebuie să ne asigurăm și de la acest nivel că regulamentele sunt respectate, iar banii sunt utilizați pentru dezvoltarea comunităților. Din ceea ce am văzut, în calitate de membru și vicepreședinte al acestei comisii, România stă încă foarte prost la utilizarea fondurilor destinate pentru dezvoltare regională, cu o rată de absorbție de aproximativ 59% pentru 2014-2020. Este nevoie ca autoritățile locale să arate mai mult interes, mai ales că sunt bani care ne sunt destinați nouă, românilor, iar țara noastră are nevoie de investiții”, a spus Vlad Botoș.

  La finalul anului trecut, Vlad Botoș a fost desemnat pe locul 3 ca influență politică în Parlamentul European între europarlamentarii aflați la primul mandat, aceștia reprezentând 65% dintre toți aleșii europeni, iar reconfirmarea ca vicepreședinte arată că se bucură și de sprijinul colegilor de grup politic, Renew Europe, și de comisie.

  La finalul anului trecut domnul Botoș a fost desemnat pe locul 3 ca influență politică în Parlamentul European între europarlamentarii aflați la primul mandat, aceștia reprezentând 65% dintre toți aleșii europeni, iar reconfirmarea ca vice-președinte arată că se bucură și de sprijinul colegilor de grup politic, Renew Europe, și de comisie.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.