Vlad Botoș – raportor pentru opinia Comisiei de Dezvoltare Regională (REGI) privind reducerea anuală obligatorie a emisiilor de gaze cu efect de seră de către statele membre

  de - | 13 octombrie 2021, 4:51 PM | Comunicate contra cost

  0

   

  Europarlamentarul Vlad Botoș a fost numit raportor din partea Parlamentului European pentru opinia Comisiei de Dezvoltare Regională (REGI) pentru modificarea regulamentului privind reducerea anuală obligatorie a emisiilor de gaze cu efect de seră de către statele membre (Regulament (EU) 2018/842).

  Acest regulament stabilește modalități clare prin care statele membre trebuie să contribuie la reducerea emisiilor de gaze ce duc la modificările climatice pe care le simțim din ce în ce mai mult în întreaga lume. Raportul este unul deosebit de important pentru toate statele membre și pentru România, pentru că va duce la reducerea poluării, dar, totodată, poate avea impact asupra economiei.

  ”Mă bucur că în doar doi ani de zile am reușit să câștig încrederea colegilor europarlamentari din grupul Renew dar și din celelalte grupuri politice de la nivel european pentru a coordona munca la dosare importante cu efecte considerabile asupra activităților economice și, implicit asupra noastră, a cetățenilor. Voi urmări să menținem un echilibru între măsurile pe care trebuie să le luăm pentru a avea un mediu mai curat și nevoia unei economii prospere, care să ne ofere resursele materiale pentru o viață cât mai bună.”

  Regulamentul va fi adaptat așa încât să respecte angajamentele asumate de toate statele din Uniunea Europeană prin Acordul de la Paris. În condițiile în care modificările climatice cauzează tot mai multe calamități naturale, de la incendii de pădure la inundații catastrofale, cu care s-a confruntat și România în această vară.

  Vlad Botoș este vicepreședinte al Comisiei de Dezvoltare Regională (REGI) din cadrul Parlamentului European unde a coordonat mai multe dosare în ultimii 2 ani, fie din partea Parlamentului European, fie din partea Grupului Renew Europe, din care face parte încă de la preluarea mandatului de europarlamentar în 2019.

  Parlamentul European va lucra pe această propunere a Comisiei Europene.

  https://ec.europa.eu/info/

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.