Vlad Botoș: „Fondurile europene trebuie să fie prioritatea zero pentru România”

  de - | 6 January 2023, 11:48 AM | Comunicate contra cost

  0

  România face parte din acest proiect numit Uniunea Europeană și este beneficiară a politicilor furnizate de UE. Suntem la începutul anului 2023, un an al provocărilor, dar care poate fi și un an al oportunităților.

  La început de an 2023 România a ajuns la o absorbție a fondurilor europene din exercițiul 2014-2020 de 70% ceea ce înseamnă că mai are aproximativ 10 miliarde Euro rămași de absorbit. La acești bani s-au adăugat fondurile din Politica de Coeziune, Politica Agricolă Comună și  PNRR, adică încă 80 de miliarde Euro. La aceste fonduri europene se adaugă și contribuția obligatorie a României din bugetul de stat, așadar în perioada următoare România va avea de gestionat peste 100 de miliarde Euro. Este un buget istoric, niciodată România nu a primit mai multe fonduri europene ca acum.

  Chiar dacă acest an a început sub spectrul unui război și a unei crize energetice România poate să reducă efectele negative a acestor crize tocmai printr-o bună gestionare a fondurilor europene.

  În contextul actual când industria se confruntă cu costuri mari la energie, agricultura cu costuri mari la carburant, erbicide sau îngrășăminte, iar sectorul serviciilor cunoaște o scădere, fondurile europene trebuie să devină prima prioritate pentru guvernul României. Ghidurile solicitantului trebuie puse la dispoziția potențialilor beneficiari cât mai repede, iar calendarele sesiunilor trebuie anunțate din timp pentru o mai bună coordonare și pregătire a proiectelor.

  Așadar fondurile europene trebuie să fie prioritatea zero pentru România deoarece investițiile și  buna gestionare a acestor fonduri pot diminua efectele negative ale crizelor cu care ne confruntăm.

  Am fost ales să fac treabă și trebuie să atrag atenția că fondurile europene trebuie să fie prioritatea zero pentru România.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.