duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, europarlamentar USR-PLUS: Guvernul trebuie să se pregătească pentru ajutorul Comisiei Europene

  de - | 6 aprilie 2020, 1:36 PM | Comunicate contra cost

  0

  Comisia Europeană va ajuta relansarea economică a României numai dacă vom avea un plan pregătit de proprii guvernanți. Acesta a fost mesajul transmis de comisarul european responsabil de piața internă.
  Vlad Botoș, europarlamentar al Alianței USR PLUS, a participat săptămâna trecută la ședința Comisiei pentru Piața Internă și Protecția Consumatorului (IMCO) în Parlamentul European. Pentru că piața internă a avut de suferit în toate statele membre, discuțiile au fost orientate spre ce se va putea face în viitorul apropiat și îndepărtat pentru redresarea economică.

  Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: „L-am avut ca invitat pe Thierry Breton, comisarul responsabil de piața internă, căruia i-am adresat întrebări în legătură cu relansarea economiei europene.
  Comisia Europeană a subliniat că toate țările vor fi sprijinite pentru a putea pune în aplicare relansarea economică, iar instrumentele financiare vor fi găsite pentru toate statele membre pe principiul: Nimeni nu e lăsat în urmă / Nobody is left behind.
  Fiecare stat membru va trebui să facă propriul plan de relansare economică, pornind de la analizele economice și specificul economic al țării respective. Acest plan de relansare va fi discutat cu Comisia Europeană și împreună vor găsi modalitățile de finanțare, instrumentele financiare necesare.
  Trebuie să subliniez că Germania a depus deja acest plan. Este o muncă dificilă, care necesită specialiști capabili, analiști economici, care pot să facă strategia României pe baza datelor și a situației reale din țara noastră.
  Mesajul clar transmis de comisarul european a fost că „îi vom ajuta pe toți, însă trebuie să ne spuneți de ce aveți nevoie. Aici este treaba guvernanților noștri.”
  Sper că avem un plan în lucru și că acest plan va fi discutat cu toate partidele politice pentru a avea susținere și pentru a putea fi dus la îndeplinire. Bunăstarea și viitorul nostru, al tuturor, depinde de acest plan.”


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.