Vlad Botoș despre noul program de finanțare FAST CARE

  de - | 12 iulie 2022, 6:06 PM | Comunicate contra cost

  0

  Astăzi, în cadrul Comisiei pentru Dezvoltare Regională a Parlamentului European (REGI) a fost prezentată de către doamna comisar Elisa Ferreira, comisar responsabil cu fondurile europene, propunerea pentru noul program de finanțare FAST CARE, program ce vizează crearea unui instrument permanent pentru finanțarea situațiilor în care Uniunea Europeană și Statele Membre se confruntă cu refugiați.

  Vlad-Marius Botoș, europarlamentar USR și vicepreședinte al comisiei REGI, ne-a dat câteva detalii despre această propunere: „Comisia Europeană a înaintat această propunere Parlamentului European pentru a fi analizată. Sigur că ar fi benefic să putem accepta cât mai repede propunerea Comisiei, însă sunt aspecte pe care trebuie să le dezbatem. Avem elemente extrem de utile, care ne ajută să gestionăm situația refugiaților ucraineni, dar ținând cont că se dorește a fi un program permanent, trebuie să ne asigurăm că sunt soluții viabile și acceptabile pentru statele membre ale Uniunii Europene.

  Câteva dintre noile propuneri ale Comisiei sunt: cofinanțare de 100% pentru investiții menite integrării refugiaților, ceea ce ar degreva autoritățile locale și naționale de multe cheltuieli; posibilitatea unor proiecte finanțate în colaborare, prin mai multe programe, chiar și prin programele de coeziune; mobilizarea a 3,5 miliarde de euro; creșterea alocației refugiaților la 100 Euro pe săptămână pentru o perioadă de 60 de săptămâni de la depunerea cererii. Propunerea, cum spuneam, va trebui analizată, pentru că vorbim despre finanțarea proiectelor și din fondurile de coeziune, iar aceasta implică anumite strategii care să aducă cu sine dezvoltarea regională”.

  Europarlamentarii din Comisia pentru Dezvoltare Regională vor decide dacă acceptă ca noul program să fie adoptat în procedură de urgență sau dacă acesta va intra în procedură normală, condiții în care vor urma dezbateri și negocieri atât la nivel de comisie euro-parlamentară, cât și cu Comisia și Consiliul European.

  Europarlamentarul arădean, Vlad-Marius Botoș, ne-a comunicat că decizia privind procedura va fi luată cât de curând posibil, dar chiar și o procedură de urgență nu va putea ca propunerea Comisiei Europene să fie acceptată mai repede de prima plenară din luna septembrie.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.