miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, despre alegerea președintelui Parlamentului European

  de - | 18 ianuarie 2022, 12:50 PM | Comunicate contra cost

  0

  „Am ajuns la jumătatea mandatului, iar Parlamentul European își alege săptămâna aceasta noua conducere. Cu trei candidaturi la funcția de președinte, Roberta Metsola / Malta, Alice Kuhnke / Suedia și Sira Rego / Spania, am asistat la o competiție inedită, în care au candidat doar femei pentru cea mai înaltă funcție a Parlamentului European.

  Nu putem vorbi despre o competiție strânsă, Roberta Metsola câștigând distanțat, cu sprijinul celor 3 mari grupuri politice din parlament, EPP, S&D și Renew Europe. Europarlamentar din 2013, Metsola are o experiență considerabilă în ce privește modul în care funcționează instituțiile europene pentru a putea susține un Parlament European mai puternic și o Uniune Europeană mai unită.

  O cunosc pe Roberta Metsola personal și am o relație de amiciție cu ea. Știu că are puterea și cunoștințele necesare pentru a reprezenta Parlamentul European și pentru a face ca vocea cetățenilor europeni să fie auzită mai ales acum, când discutăm despre viitorul Europei. Sper ca primul mare succes al noii președinte a Parlamentului European să fie acela de a convinge colegii de grup politic din România, PNL și UDMR, să respecte deciziile Curții Europene de Justiție și să desființeze acea atât de controversată Secție Specială pentru că Parlamentul European a hotărât că susține în primul rând o justiție corectă și independentă”, a declarat europarlamentarul Vlad-Marius Botoș.

  Parlamentul European alege în această plenară și vicepreședinții și chestorii care vor conduce instituția până la următoarele alegeri, într-o perioadă care se anunță foarte aglomerată în ce privește adaptarea legislației la noile realități, în special la cerințele Acordului de la Paris, dar și supravegherea implementării fondurilor europene.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.