duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, despre absorbția fondurilor europene 2014 – 2020

  de - | 22 septembrie 2022, 5:58 PM | Comunicate contra cost

  0

  „Urmăresc cu atenție modul în care sunt cheltuiți sau nu banii din fondurile europene. În calitate de vicepreședinte al Comisiei pentru Dezvoltare Regională (REGI) primesc frecvent comunicări din partea comisiei Europene referitoare la absorbția fondurilor europene atât la nivel european cât și la nivel național. Conform cifrelor din comunicarea Comisiei Europene din luna august, România a ajuns la o absorbție a fondurilor europene de 67,7% adică mai avem încă de absorbit aproximativ 11 miliarde Euro din programul 2014-2020.

  Chiar dacă în luna iulie s-a semnat Acordul de Parteneriat pentru perioada 2021-2027 încă nu avem semnat planul strategic pentru politica agricolă comună, acum când fermierii au mai mare nevoie de fonduri. De asemenea așteptăm încă adoptarea programelor operaționale, din cele 17 programe operaționale doar unul fiind adoptat.

  Avem un buget consistent pentru perioada 2021 – 2027 pe care România va trebui să-l cheltuie cât mai repede mai ales în contextul acestor crize care s-au abătut asupra întregii Uniuni Europene. Așadar trebuie să încheiem cât mai curând conturile cu programul 2014 – 2020 pentru a ne concentra pe fondurile din cadrul financiar multianual pentru perioada 2021 – 2027, dar și asupra PNRR.

  Aceste fonduri sunt vitale pentru economia României și vom putea trece cu bine peste criza economică doar dacă aceste finanțări vor fi folosite într-un mod inteligent. Bani sunt, chiar mult mai mulți decât a avut România vreodată, ține doar de autoritățile publice, de PSD PNL să îi cheltuie rapid și în interesul românilor.

  Am fost ales să fac treabă, iar urmărirea fondurilor europene reprezintă o prioritate pentru mine și o componentă importantă pentru economia României”, transmite europarlamentarul USR PLUS Vlad Botoș.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.