sâmbãtã, 15 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoș, desemnat raportor pentru flexibilizarea fondurilor europene

  de - | 31 august 2022, 10:03 AM | Comunicate contra cost

  0

  Vlad Marius Botoș, europarlamentar USR, a fost desemnat raportor al grupului Renew Europe pentru unul dintre cele mai importante dosare al acestui mandat în comisia REGI, unde domnul Botoș este vice-președinte.

  Raportul Fast CARE este propunerea Comisiei Europene de flexibilizare a regulamentelor financiare pentru perioadele 2014-2021 și 2021-2027. Această propunere, odată negociată și acceptată de Parlamentul European și de Consiliul European va face posibilă direcționarea sumelor rămase necheltuite către proiecte ale autorităților locale și ONG-urilor implicate în sprijinirea refugiaților ucraineni.

  O noutate vine din faptul că propunerea dorește să stipuleze ca minim 30% din sumele destinate proiectelor de sprijinire a refugiaților să fie direcționate către autoritățile locale din mediul urban, dar și din mediul rural, făcând ca și comunele să poată depune proiecte pentru primirea și integrarea refugiaților.

  O deosebită importanță, în condițiile economice actuale, o constituie faptul că va crește flexibilitatea în ce privește fazarea proiectelor, însemnând că multe proiecte care nu au fost finalizate din motive obiective, vor putea fi transferate în perioada următoare.

  ”Comisia pentru Dezvoltare Regională (REGI) va trata acest raport cu prioritate încercând să urgenteze pe cât posibil adoptarea amendamentelor astfel ca autoritățile publice și ONG-urile implicate în sprijinirea refugiaților ucraineni să beneficieze cât de repede de sumele de bani necesare.” spune Vlad Botoș.

  Prin munca pe care o fac în dosarele cele mai importante pentru România, prin activitatea politică de la nivel european, europarlamentarii USR continuă să aibă o importantă influență în Parlamentul European.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.