sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Vlad Botoş: „Acțiuni și negocieri concrete pentru aderarea României la Spațiul Schengen”

  de - | 15 noiembrie 2022, 5:14 PM | Comunicate contra cost

  0

  Europarlamentarul Vlad Marius Botoș susține prin acțiuni și negocieri concrete aderarea României la Spațiul Schengen în cel mai scurt timp posibil. La nivelul Parlamentului European au avut loc mai multe rezoluții în care, cu o largă majoritate de voturi, a fost votată aderarea României la Spațiul Schengen, fapt care ar permite românilor accesul pe teritoriul întregii Uniuni Europene fără controale și restricții, exact cum circulă ceilalți cetățeni europeni.

  Eforturile de negociere făcute în cadrul grupurilor politice din Parlamentul European a dus la semnale clare că această aderare ar fi posibil să fie adoptată în luna decembrie, Grupul Renew Europe, din care face parte USR, fiind unul dintre inițiatorii rezoluției.

  Urmărind îndeaproape subiectul Vlad Botoș precizează: „Guvernul suedez sprijină aderarea României la spațiul Schengen. Colega mea de la Liberalerna, Karin Karlsbro ne anunță că în interiorul guvernului de Stockholm s-a ajuns la o înțelegere favorabilă României în privința intrării în Schengen. Partenerii noștri din RENEW au depus eforturi substanțiale ca să se ajungă la acest deznodământ”.

  Europarlamentarul, care urmărește politica de la nivel european atrage însă atenția că lucrurile s-ar putea schimba odată cu noul guvern care se va instala la Stockholm: „În acest moment socialiștii suedezi participă la eforturile de construire a unei coaliții parlamentare care să oprească aderarea României și Bulgariei”.

  Se pare că, totuși, PSD este partidul care mai are de lucrat în cadrul grupului din care fac parte la nivel european.

  Vlad Botoș ne-a comunicat că va continua eforturile și va încerca să meargă mai departe cu negocierile, chiar dacă trebuie să discute cu socialiștii europeni, pentru că România merită toate eforturile pentru a intra în Schengen.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.