marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  Vlad Botoș: „9 mai – Ziua Europei” (P)

  de - | 9 mai 2023, 7:24 PM | Comunicate contra cost

  0

  În 9 mai este Ziua Europei, iar europarlamentarul USR Vlad Marius Botoș ne-a transmis câteva gânduri cu ocazia acestei zile deosebite în care Parlamentul European l-a avut ca invitat pe cancelarul Germaniei Olaf Scholz.

  „Ultimii ani ne-au demonstrat cât de important este să fim parte a unei familii mari, parte a Uniunii Europene care ne oferă sprijin la nevoie, soluții la probleme şi protecție în vremuri de criză”, spune Vlad Botoș.

  Dezbaterea care a avut loc în plenul Parlamentului European s-a concentrat pe unitatea statelor membre, pe necesitatea de a găsi soluții care să fie acceptate și susținute de toți. „Europa poate fi ascultată doar dacă vorbește cu o singură voce”, a subliniat cancelarul Ofal Scholz.

  „Printre subiectele foarte importante atinse de domnul cancelar au fost susținerea Ucrainei pentru a-și redobândi teritoriile și pacea, dar și problemele cu care se confruntă Uniunea Europeană și soluțiile la aceste probleme, cum ar fi criza energetică sau problema imigrației ilegale. Problema imigrației este cea care a afectat intrarea României în Spațiul Schengen, de aceea este foarte bine că Germania este dispusă să găsească soluții”, a declarat Vlad Botoș.

  Europarlamentarul arădean a mai declarat că: „Uniunea Europeană este umbrela care ne asigură pacea și bunăstarea și nouă, românilor. Nu trebuie să uităm că avem la dispoziție mai bine de 80 de miliarde de euro din fonduri europene pentru a face față crizei economice, pentru a moderniza România și mai ales pentru opri decalajul de dezvoltare cu celelalte țări ale Uniunii Europene”.

  La mulți ani, Europa!

  La mulți ani, România!

  Europarlamentarul Vlad Botoș este unul dintre cele mai puternice voci din Parlamentul European pentru aderarea României la Spațiul Schengen și susținător al valorilor europene.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.