duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vivat! Am învins! Începe colectarea deșeurilor biodegradabile în municipiul Arad. Cine nu are pubela maro… să mai aștepte

  de Special Arad | 20 februarie 2020, 10:40 AM | Știri Arad

  1

  Comunicat. Din data de 4 martie anul curent RETIM Ecologic Service SA începe activitatea de colectare separată a deşeurilor biodegradabile în municipiul Arad. Aceste deşeuri vor fi depozitate de către utilizatorii serviciului de salubritate în pubelele de culoare MARO, iar acestea vor fi colectate pe baza unui grafic separat de către echipele RETIM.  Pentru a afla ziua de colectare a pubelei MARO, vă rugăm să accesaţi graficul pe străzi atasat. (fişierul pdf).

  Care sunt deşeurile biodegradabile si cum se depozitează acestea în pubela MARO. Deșeurile biodegradabile sunt deșeurile care se descompun în mod natural și care nu poluează mediul înconjurător.

  – resturi de fructe și legume proaspete sau gătite

  – resturi de pâine și cereale

  – zaț de la cafea / resturi de ceai

  – păr și blană

  – haine vechi din fibre naturale (lână, bumbac, mătase) mărunțite

  – coji de ouă

  – coji de nucă

  –  cenuşă de la sobe (când se arde numai lemn)

  – plante de casă

  – resturi vegetale din curte (frunze, crengi și nuiele mărunțite, flori)

  – rumeguş, fân şi paie

  – bucăți de lemn mărunțit

  – ziare, hârtie, carton umede şi murdare (nereciclabile) mărunţite

   

  RETIM atrage atenția asupra faptului că nu este permisă depozitarea în pubela maro a  deșeurilor verzi rezultate din toaletarea curților si grădinilor (crengi, iarbă).

  Atentie!  Colectarea deşeurilor biodegradabile va fi efectuată doar din pubelele maro. Utilizatorii care nu dispun de pubela maro vor fi informaţi despre modalitatea de distribuire a acesteia, imediat ce va fi disponibilă în proiectul SMID.

  Mai multe detalii despre colectarea deşeurilor biodegradabile găsiţi pe https://retim.ro/biodegradabil-arad/

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Este voie „-resturi vegetale din curte (frunze, crengi și nuiele mărunțite, flori)”
   Nu este voie „depozitarea în pubela maro a deșeurilor verzi rezultate din toaletarea curților si grădinilor (crengi, iarbă)”
   Deci… e sau nu voie? Diferenta intre cele 2 vad ca e „verzi”. Daca astept o saptamana sa se uste crengile/iarba inainte sa le pun in pubela maro e voie?

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.