vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vise cu Pokemoni! Dana Dodean și colegele din naționala României vor să ajungă la JO de la Tokyo

  de Dan Lazăr | 16 ianuarie 2020, 4:13 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Naționalele României de tenis de masă vor juca, între 22-26 ianuarie, pentru calificarea la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, în cadrul turneului de calificare echipe, care are loc în Gondomar, Portugalia.

  „Noi spunem că România are multe şanse de calificare. Noi credem în puterile noastre, suntem numărul unu în Europa, aşa că sperăm să demonstrăm asta şi în turneul de calificare la Tokyo. Este presiune la acest turneu, bineînţeles, dar suntem trei jucătoare experimentate, toată lumea ne ştie de frică. Adversarelor le e frică de noi, aşa că putem spune că plecăm cu un as în mânecă. Dar emoţii sunt, pentru că e o miză foarte mare în joc. Toată lumea trage pentru calificare. Mai mult psihic va fi greu pentru noi, dar eu spun că va fi OK”, a afirmat arădeanca Daniela Dodean-Monteiro, joi, pe Aeroportul Henri Coandă, înaintea plecării spre Portugalia.

  Dodean a menţionat că naţionala Portugaliei este cea mai dificilă adversară, mai ales că aceasta este formată din trei chinezoaice naturalizate. „Noi sperăm să nu avem o tragere foarte grea. Portugalia nu are un ranking foarte bun, deci nu ştiu de pe ce poziţie va pleca. Sistemul se schimbă mereu, dar da, Portugalia este cel mai dificil adversar. La Campionatul European, Portugalia a jucat cu două chinezoaice, dar acum la calificare mai are voie să înscrie încă una. Deci echipa lor este formată din trei chinezoaice”, a precizat, conform Agerpres, sportiva legitimată (și) la CS Municipal Arad.

  „Dacă echipa se califică, atunci primii doi sportivi vor juca la Tokyo şi la individual. Asta cred că depinde şi de clasament. Pentru mine este bine că facem acest cantonament în Portugalia, pentru că mă întorc acasă. Am fost în Franţa, apoi am venit aici pentru vizita medicală… aşa că e bine că mă întorc acasă, o văd şi pe fetiţă, sigur îmi dă mai multă forţă”, a adăugat sportiva română care locuieşte în Portugalia alături de soţul său, Joao Monteiro.

  În urma turneului din Portugalia, primele două clasate se califică la Jocurile Olimpice, iar doi sportivi din fiecare naţională clasată în primele nouă vor evolua în proba de simplu la Tokyo.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.