joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Virusul care poate provoca microcefalie și paralizie temporară, depistat în România!

  de Special Arad | 12 iulie 2016, 1:37 PM | Naţional

  0

  Ministerul Sanatatii a anuntat marti ca virusul Zika a fost detectat pentru prima oara in Romania la o persoana care a calatorit in Martinica.

  Potrivit informațiilor transmise de Organizația Mondială a Sănătății, virusul reperat pentru prima oară în Uganda, în 1947, la maimuțe, se transmite prin „mușcătura” țânțarului tigru. Persoanele contaminate prezintă în general febră moderată, o erupție cutanată, dureri de cap, dureri musculare și conjunctivită, simptome care dispar după 2-7 zile.

  Virusul este periculos pentru femeile însărcinate, existând un consens științific că poate produce microcefalie, o malformație gravă și ireversibilă caracterizată printr-un craniu anormal de mic la nou-născuți. În plus, OMS a anunțat că există un puternic consens științific asupra posibilității că Zika să provoace Guillain-Barre, un sindrom neurologic care determină paralizie temporară la adulți.

  sursa: HotNews

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.