Violența în mediul online, în dezbatere la UAV

  de Special Arad | 24 June 2017, 5:07 PM | Educaţie

  0

  La sfârșitul săptămânii, Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad a găzduit dezbaterea  „Preventing Cyberbullying” organizată în cadrul celei de la II-a ediții a proiectului „Positive Youth Development”, finanțat de către Centrul Municipal de Cultură Arad.

  Conceptul de Cyberbullying definește hărțuirea cu ajutorul calculatorului sau a telefonului mobil. Hărțuirea are loc pe bloguri, pagini personale, forumuri, e-mail, SMS, MMS, agresiunea având uneori loc prin încărcarea unor poze sau imagini video pe Internet fără a ține cont de dreptul la viața privată a victimei.  O prezentare  a acestui fenomen cât și tipologia formelor de manifestare  au fost expuse în cadrul evenimentului de către drd. Adina Toma și assist.drd. Edgar Demeter.

  „Este un fenomen frecvent în mediul on line, căruia oricine îi poate deveni victimă. O corectă informare asupra riscurilor la care ne supunem în momentul în care suntem  prezenți în spațiul virtual ne poate ajuta să ripostăm corect în fața acestor hărțuiri. Am gândit acest proiect tocmai pentru a oferi tinerilor informații și soluții din partea specialiștilor. Apreciem în mod special susținerea din partea Centrului Municipal de Cultură care a decis să finanțeze acest proiect și a făcut posibilă derularea lui ” a punctat coordonatorul proiectului, lect.dr. Dana Bălaș Timar.

  „Pentru universitatea noastră, în special pentru Facultatea de Științe ale Educației,  Psihologie și Asistență Socială este foarte important să ne implicăm în aceste probleme care pot afecta tinerii și nu numai. Chiar dacă nu le putem stopa, trebuie să oferim sprijinul necesar celor care pot deveni victimele cyberbullying. Ne bucură implicarea profesorilor în acest proiect și mai ales interesul arătat de tinerii prezenți în sală.”  a precizat decanul facultății, prof.univ.dr. Alina Roman.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.