vineri, 12 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Viol ca la Vaslui filmat cu telefonul! Violatorii sunt liberi

  de Special Arad | 26 august 2015, 2:06 PM | Naţional

  0

  Un nou caz de viol marca Vaslui revoltă opinia publică. Trei tineri, de data aceasta din Prahova, care au violat cu sălbăticie o minoră de 16 ani, au scăpat basma curată şi au fost lăsaţi liberi de judecători. Asta în ciuda faptului că perversiunile sexuale au fost filmate cu telefonul de unul dintre violatori şi ulterior descoperite de anchetatori, informează România TV.

  Totul s-a întâmplat după un scenariu asemănător celui din Vaslui. Violul a fost pus la cale de unul dintre băieţi care a ademenit-o pe fată cu vorbe frumoase, iar apoi i-a dat întâlnire. A dus-o însă într-un loc retras unde şi-a chemat şi prietenii. Cei trei indivizi au violat-o pe fata de 16 ani şi au supus-o la perversiuni sexuale ore în şir.

  În tot acest timp au ameninţat-o că îi taie gâtul cu un briceag, iar una dintre brute a filmat cu telefonul mobil scenele oribile.

  Adolescenţii nu au recunoscut violul şi au susţinut că fata, colegă de şcoală cu ei, a mers de bunăvoie. I-au dat însă de gol imaginile descoperite de anchetatori în telefonul unuia dintre ei.

  Cu toate acestea, judecătorul a decis să îi lase în libertate pe cei trei violatori, obligând autorităţile să îi supravegheze timp de câteva luni. Procurorii au contestat însă pedeapsa, iar apelul se va judeca la Curtea de Apel Ploieşti.

  Conform procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte, cei trei inculpaţi (Brujbeanu George Fabian, Radu Andrei-Răzvan şi Ion Dumitru-Adrian) şi victima, V. G., sunt toţi colegi la liceul tehnologic „Romeo Constantinescu”, însă în ani diferiţi. “În zilele anterioare comiterii faptei, Brujbeanu Fabian a făcut rost de numărul de telefon al persoanei vătămate de la un cunoscut de-al său şi a început să corespondeze cu aceasta prin mesaje, sub numele de „Andrei”, scrie România TV.

  În ziua de 12.11.2014, inculpatul Brujbeanu Fabian se afla împreună cu inculpaţii Radu Andrei-Răzvan şi Ion Dumitru-Adrian la restaurantul Pizza Mania din orașul Vălenii de Munte. În timpul cât au stat la acel local, Brujbeanu Fabian i-a trimis un mesaj persoanei vătămate, invitând-o să se întâlnească cu el. Ea a fost de acord, cei doi stabilind să se întâlnească în aceeaşi zi, în apropierea autogării Vălenii de Munte. În timpul în care coresponda cu victima prin mesaje, Brujbeanu Fabian le-a spus coinculpaţilor că persoana vătămată a mai întreţinut raporturi sexuale cu alţi băieţi şi le-a dat de înţeles că toţi trei ar putea avea raporturi sexuale cu ea. Imediat, toţi trei au căzut de acord ca Brujbeanu Fabian să meargă înainte, să se întâlnească cu persoana vătămată şi să o ducă într-un loc izolat, urmând ca apoi să vină şi inculpaţii Radu Andrei şi Ion Adrian,” se arată în rechizitoriu.

  Conform aceluiași document, fata, care a acceptat invitația la întâlnire convisă fiind că se întâlnește cu „Andrei”, și-a dat seama că ceva nu este în regulă atunci când s-a pomenit la locul stabilit cu cei trei colegi de școală din an mai mare. A încercat să plece, însă orice gest al său de împotrivire a fost blocat de Fabian Bujbeanu care a amenițat-o cu un cuțit. “ Presimţind intenţiile celor trei, persoana vătămată a vrut să plece, însă inculpatul Brujbeanu Fabian a luat-o în braţe, rugând-o să rămână. …V.G.F. l-a refuzat încă o dată, moment în care, inculpatul Brujbeanu Fabian a scos un briceag, l-a deschis şi i l-a pus victimei la gât, ameninţând-o că dacă nu rămâne o va omorî. (…) inculpatul Brujbeanu Fabian i-a dat inculpatului Radu Andrei briceagul, iar el a început să tragă de pantalonii victimei. Întrucât aceasta se împotrivea, Brujbeanu Fabian a luat briceagul înapoi de la inculpatul Radu Andrei, afirmând că „fară el nu face nimic”. În momentul acela, Radu Andrei i-a sugerat inculpatului Brujbeanu Fabian să întreţină cu victima un act sexual oral. Cei doi inculpaţi au căzut de acord, astfel că, în timp ce Radu Andrei o ţinea de picioare, iar Brujbeanu Fabian avea cuţitul la gâtul acesteia, victima a fost fortată să întreţină un act sexual oral cu inculpatul Brujbeanu Fabian. În timpul actului sexual, inculpatul Brujbeanu Fabian şi-a scos telefonul mobil şi a început să vorbească la telefon cu o altă persoană, chemând-o şi pe aceasta să vină şi să întreţină raporturi sexuale cu victima (ulterior, inculpatul Brujbeanu Fabian i-a transmis şi mesaje acelei persoane- fila 151). După convorbirea purtată, inculpatul Brujbeanu Fabian a început să o filmeze pe victimă, împotriva voinţei acesteia, în timp ce întreţinea actul sexual. Când a finalizat actul, el şi cu Radu Andrei au schimbat rolurile, astfel că, în timp ce Brujbeanu Fabian o ţinea de păr pe persoana vătămată, inculpatul Radu Andrei a întreţinut şi el un act sexual oral cu victima. După ce şi Radu Andrei a finalizat actul sexual, Brujbeanu Fabian i-a spus inculpatului Ion Adrian, care până atunci stătuse de o parte, să vină şi el. Acesta a refuzat iniţial, însă la insistenţele lui Brujbeanu Fabian, a acceptat, scrie România TV.

  Victima a încercat să se opună din nou, însă Brujbeanu Fabian a scos briceagul, a luat-o de păr pe…V.G.F., permiţându-i lui Ion Adrian să întreţină şi el un act sexual oral.”, se arată în rechizitoriul procurorului de caz.

  Chinurile fetei nu se termină aici, pentru că cei trei bărbați continuă să profite de ea și, tot sub amenințarea cuțitului, o forțează să suporte încă șapte acte sexuale. „…în continuare, inculpaţii Brujbeanu Fabian şi Radu Andrei au mai forţat-o pe persoana vătămată să mai întreţină încă 4 acte sexuale orale (câte două acte cu fiecare din cei doi), folosind acelaşi mod de constrângere. Ulterior, Radu Andrei i-a dat jos pantalonii victimei, iar Brujbeanu Fabian a întreţinut un raport sexual normal cu aceasta, fără a ejacula. Imediat, în timp ce Brujbeanu Fabian o ţinea pe victimă, Radu Andrei a întreţinut cu aceasta două acte sexuale anale. In timpul consumării celui de-al doilea act sexual anal, victima a fost obligată să întreţină şi un act sexual oral cu inculpatul Ion Adrian.”

  Surse apropiate anchetei au precizat că cei trei tineri nu și-au recunoscut fapta, însă i-a dat de gol înregistrările făcute cu telefonul mobil în timpul violului. „(…) din memoria telefonului mobil aparţinând inculpatului Brujbeanu Fabian, au fost ridicate mai multe înregistrări video, în care se pot observa scene explicite din timpul actelor sexuale, cum ar fi: momente în care inculpaţii Brujbeanu Fabian şi Radu Andrei forţează victima, ţinând-o de păr şi împingând-o către organele lor sexuale; ameninţările verbale folosite de către inculpaţi ” Fă, mă piş pe tine, nouă nu ne e frică de nimic că am făcut şcoala de corecţie”, „Fa omor de dracu vă ia! Eu am făcut şcoală de corecţie pentru omor. Ai auzit? Pentru că i-am tăiat gâtul Iu’ unu.'”; momentele în care victima este ţinută de inculpaţii Brujbeanu Fabian şi Radu Andrei pentru a întreţine un act sexual anal cu cel din urmă şi un act sexual oral cu inculpatul Ion Dumitru; rugăminţile victimei către inculpaţi: „Au, mă doare!! Lăsaţi-mă!!”, mai multe secvenţe în care inculpaţii Brujbeanu Fabian şi Radu Andrei ţin un briceag, cu lamă de aproximativ 5 cm, lângă diferite părţi ale corpului victimei (faţă, umăr, trunchi) pentru a o ameninţa;” se menționează în același documente citat mai anterior.

  Tot din rechizitoriu reiese că, atunci când fata pur și simplu ajunsese la capătul puterilor și țipa să fie lăsată în pace, Fabian Brujbeanu îi aducea aminte de prezența cuțitului „Vezi dacă taie, că așa taie și gâtul”. Culmea, la momentul audierilor, agresorii au susținut că nu și-au constrans victima să întrețină raporturi sexuale, iar amenințarea cu briceagul a fost doar “o glumă”. “(…)în ceea ce îi priveşte de inculpaţii Brujbeanu Fabian şi Radu Andrei, aceştia au negat că ar fi constrâns-o în vreun moment pe victimă, arătând că folosirea cuţitului a fost doar în spirit de glumă,” conform rechizitoriului.

  Cine sunt violatorii

  Brujbeanu Fabian este elev în clasa a Xl-a, are 17 de ani şi nu are antecedente penale. Inculpatul a fost nesincer în faza urmăririi penale, insistând asupra caracterului consimţit al actelor sexuale. Mai mult, refuzând să-şi asume responsabilitatea faptelor comise, a construit o strategie de apărare centrată pe victimizarea sa, încercând să arunce vina asupra persoanei vătămate întrucât aceasta are o imagine negativă în societate.

  Radu Andrei-Răzvan este elev în clasa a Xl-a, are 17 de ani şi nu are antecedente penale. Inculpatul a fost nesincer în faza urmăririi penale, negând orice formă de constrângere asupra persoanei vătămate.

  Ion Dumitru-Adrian este elev în clasa a IX-a, are 15 de ani şi nu are antecedente penale. A avut o atitudine sinceră în cursul urmăririi penale. Astfel cum reiese din raportul de expertiză medico-legală psihiatrică, inculpatul a avut discernământ la momentul comiterii faptei.

  În ciuda acestor dovezi obținute din declarațiile victimei, ale unuia dintre inculpați, din înregistrările salvate în telefonul mobil, dar și din expertiza medico-legală, instanța Tribunalului Prahova, acolo unde s-a judecat în primă fază acest proces a considerat că cei trei tineri nu merită să ajungă la închisoare, pedepsele fiind simbolice: Măsura educativă a asistării zilnice pe o perioadă de câteva luni. Asta nu înseamnă altceva decât că cei trei violatori sunt liberi, doar că, pe o perioadă de șase respectiv patru luni în cazul lui Andrei Radu, se vor prezenta la secția de Poliție.

  Reamintim că această condamnare dată de Tribunalul Prahova nu este una definitivă și a fost deja atacată de procurorii din Vălenii de Munte. Apelul se va judeca la Curtea de Apel Ploiești, primul termen fiind stabilit în data de 11 septembrie, încheie România TV.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.