marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Viktor Orban, la Tușnad: „Atragem atenția că vom avea președinția Consiliului UE și prioritatea e să obținem aderarea României la Schengen”

  de - | 23 iulie 2023, 8:49 AM | Naţional

  1

  Premierul Ungariei, Viktor Orban, a „atras atenția”, în discursul de la Școala de Vară a maghiarilor de la Băile Tușnad, că țara sa va deține președinția Consiliului UE și „are ca scop prioritar aderarea României la Schengen”.

  Declarația a fost făcută în contextul în care Ministerul de Externe român i-ar fi transmis liderului de la Budapesta un document oficial în care i se spunea „ce are voie să vorbească, ce nu are voie și ce trebuie să evite”.

  În cadrul discursului, premierul Ungariei a mai subliniat că ”cei mari ar trebui să accepte că pe cer sunt două planete-soare”, iar ”părțile opuse ar trebui să se accepte ca părți egale”, relatează G4Media.

  „Luăm în considerare cea mai mare ambiție națională a României, aderarea la Spațiul Schengen, pe care Ungaria o susține pe deplin. Și vrem să vă atenționăm că începând cu 1 iunie 2024, Ungaria va deține președinția Consiliului Uniunii Europene, iar unul dintre obiectivele noastre principale va fi să faciliteze aderarea României la Spațiul Schengen”, a declarat Viktor Orban la evenimentul de la Tușnad.

  Viktor Orbán s-a aflat sâmbătă, la Tușnad, alături de László Tokés şi Zsolt Németh, preşedintele Comisiei pentru afaceri externe a Parlamentului ungar. Câteva mii de maghiari din Transilvania și Ungaria asistă la discursul premierului ungar.

  Sursa: Gândul

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.