miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Viitoarea Simona Halep a jucat, poate, la Arad… Turneul Tennis Europe, desfășurat la baza TenisProfi, o reușită / GALERIE FOTO

  de Dan Lazăr | 6 iunie 2021, 7:59 AM | Sport | Topic special

  0

  Timp de mai multe zile, „crema” tenisului tricolor la categoria 12 ani și-a dat întâlnire la Arad, pentru turneul de nivel I Tennis Europe, HAI Cup, organizat de Ovidiu Fereștean (președinte CS TenisProfi Arad). Bineînțeles, au avut parte de replica unor tenismeni din alte nouă țări, însă trofeele au rămas tot în țară, dintre cei medaliați putând apărea, de ce nu?, sportivi care să calce pe urmele unei Simona Halep sau Horia Tecău.

  Proba de simplu fete a fost câștigată de Maia Burcescu, după un dublu 6-3 cu Giulia Popa. Finalista probei de simplu a avut însă mai multe reușite în finala de dublu, unde a evoluat alături de Sara Bălan, triumfând cu scorul 6-0, 6-2 în fața perechii Karina Capuzu / Anastasia Preda.

  Matei Chelemen s-a impus în proba de simplu, scor 6-4, 6-2 în ultimul act susținut în compania lui Erik Neacșa, iar la dublu au câștigat Laurențiu Badea și Andrei Radu, 6-3, 6-3 cu cuplul Robert Cușnir/Iancu Manolache. Finaliștii au avut, în semifinale, o revenire incredibilă, de la set și 4-1 pentru adeversari, Rareș Ionescu/E. Neacșa, impunându-se cu 2-6, 7-5, 11-9.

  Finalele „tablourilor” de consolare – jucători care au pierdut în primul tur al tabloului principal – au fost câștigate de Darius Dorin (4-2, 6-3 cu francezul Louis Henriet) și Laura Pop (4-0, 4-0 cu arădeanca legitimată al CS Intersport, Medeea Fereștean).

  Toate numele de mai sus intră, în aceste zile, în „focul” Campionatului Național Under 12, programat în Capitală, în aceeași perioadă la Arad având loc Cupa „UTA” (categorii 10, 14 și 16 ani). Reîntâlnirea cu tenisul internațional de nivelul Tennis Europe se va produce la Arad la mijlocul lunii august, de data aceasta la nivelul Under 14.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.