sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Vietnamezul din Arad cercetat pentru tentativă de omor a fost arestat preventiv pentru 30 de zile

  de Raluca Medeleanu | 17 august 2022, 12:31 PM | Știri Arad | Topic special

  0

  imagine cu rol ilustrativ

  Duminică seara un vietnamez angajat la Astra Vagoane Călători a încercat să-și omoare un coleg de serviciu, tot vietnamez, la domiciliul temporar pe care îl au pe Câmpul Liniștii. Agresorul a fost reținut luni, iar marți seară judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Arad a dispus arestarea lui preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

  „Persoana vătămată H.V.D. şi suspectul N.D.V sunt cetăţeni vietnamezi şi se află în România, fiind angajaţi la SC Astra Vagoane Călători SA, cu sediul în municipiul Arad. Persoana vătămată şi suspectul locuiesc în camere diferite în spaţiul de cazare deţinut de SC Metalcomp SA, în municipiul Arad, str. Câmpul Liniştii, nr. 1, jud. Arad.

  În seara zilei de 14.08.2022, în timp ce persoana vătămată se afla în camera sa, la un moment dat a primit vizita suspectului care se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi i-a cerut persoanei vătămate să consume băuturi alcoolice împreună. Persoana vătămată l-a refuzat , iar între cei doi a început un conflict fizic, suspectul lovind persoana vătămată cu pumnul în zona feţei, după care a părăsit camera persoanei vătămate. După aproximativ 5 minute suspectul s-a întors şi, fără a mai spune altceva, a lovit persoana vătămată cu un cuţit cu lama de aproximativ 10 cm în zona abdominală, moment în care au intervenit 2 cetăţeni vietnamezi, cazaţi la aceeaşi adresă, care l-au oprit.

  În urma loviturii primite cu cuţitul, persoana vătămată a fost transportată la Spitalul Judeţean de Urgenţă Arad, unde a fost supus unei intervenţii chirurgicale în noaptea de 14/15.08.2022. Din cuprinsul raportului preliminar de constatare medico legală rezultă că viaţa cetăţeanului vietnamez a fost pusă în pericol, necesitând 25-30 zile îngrijiri medicale, dacă nu survin complicaţii”, se arată în comunicatul emis de Parchet.

  Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, Ruxandra Tarcea, ne-a declarat că ieri seară, 16 august, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Arad cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.