Videoclip filmat pe Ștrandul Neptun de trupa „Grave for Sale” | Video

  de Special Arad | 21 ianuarie 2019, 4:55 PM | Music

  0

  Trupa de surf rock „Grave for Sale” lansează un nou videoclip pentru piesa „When the surf goes down”, extrasă de pe viitorul EP, „Garajo”.

  Piesa, clădită pe o temă de surf rock, este probabil cea mai îndrăzneață a trupei de până acum, cotind neașteptat înspre un sound psihedelic, inspirat de trip hop și nu jazz.

  Videoclipul a fost filmat în luna august a anului trecut pe Ștrandul Neptun din Arad, care era plin de lume la momentul filmării, reprezentând o mare provocare pentru echipă de a nu prinde nicio altă persoană în cadru pentru creerea impresiei unui day dream melancolic.

  Mesajul videoclipului este să nu ne luăm prea în serios, să ne urmăm visele și să cultivăm în sufletele noastre atmosfera relaxată a unei zile de vară.

  Pe 9 februarie, trupa lansează la nivel local noul EP, „Garajo” și cel de-al treilea videoclip. Mai multe detalii pe pagina eventului 

  Regia: Daria Nistor
  Cameră: Cristian Maghiar, Paula Scorțaru și Alexandru Huțu
  Edit: Cristian Maghiar și Paula Scorțaru
  Producție și text: Roxana Orz și Bruno Mark Huțiu

  „Grave for Sale”, înființată în 2012, este prima și probabil singura trupă de surf rock din România.

  Pe lângă atingerea esenței sound-ului surf rock, „GFS” îmbogățește conștient și treptat acest sound, creând un peisaj sonor tripant într-un sens psihedelic și impregnându-l cu sunete de synth-uri, pian electric, sunetele unei clape Bontempi găsită într-un gunoi, trompetă, ritmuri de tobe extrase din trip hop, wave și ajungând chiar până la down tempo doom, pe lângă elemente consacrate cum ar fi sample-uri de voce,  sound-uri de chitară scăldate în reverb și eternul ritm de tobe Too Ta Ta Too Ta.

  Chiar dacă majoritatea pieselor sunt instrumentale, membrii trupei cântă pe unele piese, în măsură în care vocalul le completează și le potențează. Toate piesele, precum și videoclipurile sunt produse DIY (Do It Yourself) de către însăși trupa și colaboratorii săi, având ca rezultat o delicioasă amprentă lo-fi.

  Mulți au spus că muzica „GFS” ar fi potrivită ca și coloană sonoră de film.

  Componența „Grave for Sale”:
  Tibi Mijea – tobe
  Adi Ulmeanu – chitară și voce
  Bruno Mark Huțiu – bas, voce și clape

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.