marþi, 25 iunie, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO și POZE cu căzătura monstruoasă din Turul Franței 2015

  de Special Arad | 7 iulie 2015, 1:14 PM | Sport | Video

  2

  Spaniolul Joaquim Rodriguez s-a impus în etapa a treia din Turul Franței, după ce s-a cățărat exemplar pe ultima ascensiune a zilei. Tricoul galben a trecut pe umerii lui Chris Froome, britanicul de la Sky care a trecut al doilea linia de sosire. Etapa a fost marcată de o căzătură oribilă.

  Au fost 160 de kilometri între Anvers și Mur de Huy, cățărarea din Ardeni pe care în primăvară se scrie istoria în Săgeata Valonă, relatează GSP.ro. Profilul etapei a fost unul vălurat, plutonul a mărit viteza în căutarea unei glorii cît mai rapide, iar inevitabilul s-a produs.

  O CĂZĂTURĂ CÎT UN COȘMAR

  Tom Domoulin (Giant-Alpecin), William Bonnet (FDJ) și Simon Gerrans (Orica-GreenEdge) au fost nevoiți să spună adio Marii Buclă, după o căzătură monstruoasă, cu 65 de kilometri înainte de finalul etapei. Pe șoselele înguste din Ardeni, Bonnet a atins roata din spate a unui alt ciclist și a antrenat o reacție în lanț în extremitatea plutonului, printre victime aflîndu-se și tricoul galben, elvețianul Fabian Cancellara. Ce a urmat a stîrnit mai multe controverse, decît liniște.

  Sursa foto: huffingtonpost.comnypost.com

  Plutonul a continuat în propriul ritm, dar după doar cîteva borne cursa a fost neutralizată de directorul Turului Franței, Christian Prudhomme. Rutierii au scăzut drastic viteza, în ceea ce părea un gest nobil: așteptarea lui Cancellara.

  Cum tradiția ciclismului nu admite ca plutonul să fie oprit în cazul unei căzături, oricît de brutale și de numeroase ar fi, mai mulți directori sportivi și rutieri au cerut socoteală de la Prudhomme. Lucrurile s-au lămurit abia după etapă, cînd directorul Turului a anunțat motivul neutralizării: nu mai erau ambulanțe libere, iar plutonul nu putea rula fără să dispună de eventualul ajutor al mașinilor cu medici.

  Cancellara a afișat o mină afectată serios de căzătură, indicînd, pe rînd, coloana, șoldul și umerii ca surse ale durerii. Cum plutonul a fost din nou sfîșiat, de eforturile lui Europcar și Astana de această dată, Cancellara s-a resemnat cu coada plutonului, de parcă întreaga lume a Turului Franței s-ar fi întors cu fundul în sus. La final, elvețianul avea să treacă linia de sosire la peste 11 minute distanță de învingătorul etapei.

  „PURITO” A RENĂSCUT

  După o etapă în care s-a accidentat la cot și a dat timp față de „Cei patru fantastici”, Joaquim Rodriguez a bătut cu arătătorul în tablă acolo unde toată lumea se aștepta ca micuțul catalan să își predea lecția. În vîrstă de 36 de ani, Purito s-a menținut în vîrful plutonul pînă în ultimii 300 de metri, atunci cînd s-a scuturat de orice urmăritor, a ignorat umbra amenințătoare a lui Froome și s-a impus în abia a doua sa victorie de etapă în Turul Franței.

  Mur de Huy l-a costat secunde bune pe Contador, în timp ce Froome a acumulat o mică avere în clasamentul general. Rutierul de la Sky este noul tricou galben, la 36 de secunde în fața lui Contador, dar abia la o singură unitate distanță de germanul Tony Martin, pentru a doua oară consecutiv, ghinionistul zilei. Nibali și-a menținut praful de pușcă uscat, iar mîine, într-o etapă de pavate, e de așteptat să taie din ecartul față de ceilalți favoriți.

  CLASAMENTUL ETAPEI:

  1 Joaquim Rodriguez (Spa) Katusha 3:26:54
  2 Christopher Froome (GBr) Sky
  3 Alexis Vuillermoz (Fra) AG2R 0:00:04
  4 Daniel Martin (Irl) Cannondale-Garmin 0:00:05
  5 Tony Gallopin (Fra) Lotto Soudal 0:00:08
  6 Tejay Van Garderen (USA) BMC 0:00:11
  7 Vincenzo Nibali (Ita) Astana
  8 Simon Yates (MBr) Orica GreenEdge
  9 Nairo Quintana (Col) Movistar
  10 Bauke Mollema (Old) Trek

  CLASAMENTUL GENERAL:

  1 Christopher Froome (MBr) Sky 7:11:37
  2 Tony Martin (Ger) Etixx – Quick-Step 0:00:01
  3 Tejay Van Garderen (USA) BMC 0:00:13
  4 Tony Gallopin (Fra) Lotto Soudal 0:00:26
  5 Greg Van Avermaet (Bel) BMC 0:00:28
  6 Peter Sagan (Svk) Tinkoff-Saxo 0:00:31
  7 Rigoberto Uran (Col) Etixx – Quick-Step 0:00:34
  8 Alberto Contador (Spa) Tinkoff-Saxo 0:00:36
  9 Geraint Thomas (MBr) Sky 0:01:03
  10 Zdenek Stybar (Cze) Etixx – Quick-Step 0:01:04

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.