joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO | Imaginile surprinse cu momentul impactului mortal, când tânărul de la Liceul Sportiv Arad a fost lovit de TIR

  de Andrada Bobiș | 26 martie 2024, 10:22 AM | Știri Arad | Topic special

  4

  Urmărind aceste secunde cumplite care fac diferența dintre viață și moarte – iar aici vorbim de viața unui tânăr de numai 18 ani –, sperăm să conștientizăm tinerii și părinții acestora asupra riscurilor la care se expun când urcă pe motociclete și sperăm să ia decizii mai sigure în ceea ce privește conducerea pe drumurile publice. Atenție, imagini cu impact emoțional!

  Ultimele secunde din viața lui Gabi

  Au intrat în posesia a noi imagini cu accidentul mortal în care tânărul de 18 ani din Arad și-a pierdut viața în timp ce conducea o motocicletă, în noaptea de vineri spre sâmbătă.

  Momentul impactului dintre motocicletă și autocamion a fost surprins de o cameră de supraveghere instalată în imediata apropiere.

  Pe imagini se observă cum șoferul TIR-ului ia virajul la stânga (la ora 01:22:49), iar impactul are loc după aproximativ șapte secunde din momentul în care acesta a virat la stânga.

  Așa cum știm, în urma impactului deosebit de violent, tânărul de 18 ani a murit pe loc, așa că medicii de la SMURD sosiți la scurt timp la locul tragediei n-au mai putut face nimic pentru a-l salva.

  Șoferul TIR-ului este cercetat într-un dosar penal, întocmit pentru stabilirea cauzelor și împrejurărilor care au dus la producerea tragicului accident rutier.

  •  Citește și: Liceul Sportiv din Arad, în doliu! Gabriel a plecat la ceruri mult prea devreme

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Conform declarației unui martor :”…Trebuie să fi avut o viteză foarte mare. Nici măcar nu i-am văzut, nici pe el, nici pe prietenii lui, venind spre noi, cei care circulam pe celălalt sens de mers. Într-adevăr, şoferul camionului are vina lui că a virat la stânga şi nu a acordat prioritate. Dar, efectiv, nu avea cum să îi vadă pe motociclişti. Circulau cu o viteză incredibil de mare..” Se pare că, tânărul decedat făcea parte dintr-un grup de motocicliști. autorul articolului se întreabă: ”Tânărul decedat, participant la o cursă ilegală?”
   Poate poliția, și ca urmare a acestei tragedii, va lua măsurile care se cuvin pentru a-i ”filtra” pe aceia, care participă la astfel de ”curse improvizate” (indiferent că sunt motocicliști, sau ”amatori de formula 1”).
   Această tragedie ar trebui să dea serios de gândit, în primul rând tinerilor, părinților, instituțiilor de învățământ și organelor abilitate care trebuie să mențină și să asigure ordinea publică și siguranța cetățenilor.

   +29 voturi
   +1
   -1
  2. Începe sezonul de curse de viteză ilegală de motociclete pe drumuri PUBLICE.
   Aceste curse se desfășoară cu „acordul poliției?..” pe drumurile publice, ceea ce le face incredibil de periculoase.
   „donatorii de organe” atingeau viteze de până la 160 de kilometri!

   50 km per oră viteza legală în localitate
   13,8 metri per secundă
   7 secunde 96,6 m

   100 km per oră
   27,7 metri per secundă
   7 secunde 194 m

   120 km per oră
   33,3 metri per secundă
   7 secunde 233,3m
   Distanța dintre străzile – Corneliu Coposu și strada Andrei Mureșanu
   sau distanța dintre Colegiul Național „Elena Ghiba Birta” și Colegiul Național „Moise Nicoara”
   !! cu – 136,6 metri mai mult ca distanța legală

   160 km per oră
   44,4 metri per secundă
   7 secunde 311m

   +22 voturi
   +1
   -1
  3. Q.e.d. ceea ce am spus și în comentariile anterioare:
   – în condițiile de față, unde tamponarea nu s-a făcut cu capul tractor, – ca să i se poată imputa șoferului că „ia tăiat calea motociclistului” – , ci CU REMORCA ACESTUIA, la o viteză f. mare, vă întreb pe voi, care-l acuzați pe șofer, în cele 7 secunde de la momentul începerii manevrei până în cel al impactului, la așa o viteză mare a motocicletei, cam cât de departe de camion era motocicleta în momentul începerii virajului (cum corect a calculat P.B.) , CE ȘANSĂ AVEA SĂ-L VADĂ și , mai ales, să estimeze corect viteza de apropiere a motocicletei …?
   Și, încă, pe timp de noapte…
   Poate doar dacă avea un „glob de cristal”…
   .
   PS: Copii, părinți, nu vă mai nenorociți și nu mai nenorociți și pe alții cu inconștiența voastră !!!!!

   +24 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.