miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Liceul Sportiv din Arad, în doliu! Gabriel a plecat la ceruri mult prea devreme

  Avea un viitor înainte, însă firul vieții lui s-a rupt brusc în noaptea de vineri spre sâmbătă în tragicul accident rutier.

  Se numea Sighete Gabriel – Gabi , cum îl alintau apropiații – iar dispariția lui fulgerătoare a cutremurat întregul colectiv al liceului unde acesta era elev. Un băiat extrem de bun, ,,copil la locul lui” – cum spune chiar una dintre profesoarele liceului, Gabi era și un elev liniștit, un prieten devotat.

  ,,Am avut o colaborare bună atât cu părinții cât și cu Gabi, crescând sub ochii mei din clasa a V-a până în clasa a XII-a. S-a remarcat fiind un elev liniștit, respectuos cu profesorii, un coleg bun, un sportiv deosebit, înzestrat cu un talent înnăscut la baschet. Făcea parte din echipa școlii. Îți mulțumim Gabi, că te-am cunoscut, că am fost împreună atâția ani, vei fi mereu în sufletul nostru, nu te vom uita! La ultimul meci vom fi tot împreună! Drum lin spre cer, Gabi! „ a mărturisit înlăcrimată fosta dirigintă a lui Gabi, profesoara Kiss Eniko.

  Ultimele clipe din viața lui Gabriel

  Pasionat de motociclete, Gabi se plimba cu motocicleta azi-noapte, iar o clipă fatidică a făcut ca toate speranțele și visele lui să fie spulberate brusc. Ajunși în doar câteva clipe la locul tragediei, pompierii militari arădeni n-au mai putut face nimic pentru a-l salva. Gabi suferise răni incompatibile cu viața.

  Rămas bun, Gabi

  „Cutremurați, până în adâncul sufletului, am aflat cumplita veste a plecării dintre noi, a lui Gabi, elevul nostru din clasa a 12-a B, care făcea parte și din echipa de baschet a școlii…Nimic nu este mai tragic decât pierderea unui copil. Ne este foarte greu să găsim cuvintele, pentru că nimic nu îl poate aduce înapoi și nimic nu mai poate mângâia sufletele celor dragi. Gabi a fost un copil extraordinar, căruia îi vom duce dorul cu toții.

  Este o pierdere imensă pentru toți. Întreg colectivul LPS Arad este alături de familie cu orice ar avea nevoie pentru a putea găsi puterea de a merge mai departe. Ne bucurăm, Gabi, că ai făcut parte din marea echipa LPS. De acum ne vei urmări „din tribune”, de sus” a spus pentru Special Arad, Moțiu Alina, director al Liceulului cu Program Sportiv din Arad.

  La rugămintea familiei am ales să publicăm o poză cu Gabi alături de una din marile lui pasiuni, motocicleta

  Dumnezeu să-l odihnească-n pace !

  Citește și: Cum a avut loc accidentul mortal în care un tânăr de 18 ani a murit

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Deși e regretabilă moartea oricărui tânăr (și nu numai) – R.I.P. Gabriel -, în cazul de față nu a fost vorba de „nici o clipă fatidică” sau „ghinion” !
   .
   Când circuli la 1 noaptea FĂRĂ CARNET, cu MOTOCICLETĂ NEÎNMATRICULATĂ (deci nu știm cât de corespunzătoare era starea ei de funcționare, dacă toate funcțiile de bază funcționau LA PARAMETRII) și circuli cu viteză de avion (bănuiesc că nu avea 70km/h), iar de echiparea corespunzătoare (cască, costum integral sau, cel puțin brâu protector pt torace, cotiere, genunchiere, etc) nici nu mai întreb, deci când ÎNCALCI TOATE ACESTE REGULI elementare, se numește:
   „CĂ ȚI-O CAUȚI CU LUMÂNAREA !”
   Punct.
   Bine că nu sunt și alte victime.

   +28 voturi
   +1
   -1
  2. Dd ai dreptate în ceea ce spui legat de viteza cu care se circulă pe drumurile noastre, însă în cazul de față, dă-mi voie să te contrazic și să-ți spun că pentru acest tânăr care și-a pierdut viața tragic, chiar a fost o ,,clipă fatidică” deoarece nu el a condus cu viteză și a produs tragedia. Șoferul Tir-ului a virat fără a se asigura (clipa fatidică amintită) și l-a accidentat pe băiat. Nu știm cu ce viteză circula, nu suntem noi în măsură să judecăm sau să ne dăm cu presupusu. Cert este că băiatul și-a pierdut viața în acea clipă în care destinul i-a fost curmat de neatenția șoferului.. Nu el și-a ,,croit” destinul…circulănd cu o viteză mare și să fi provocat el accidentul. Este un caz asemănător cu cel al motociclistului care a murit în accidentul din zona Industrială, când -și acolo- un șofer a virat la stânga fără a se asigura !

   --4 voturi
   +1
   -1
  3. Andrada, mă omorâți cei care, deși n-ați fost de față, „știți” că nu a fost de vină victima.
   Eu AM VĂZUT MOTOCICLETA de dupâ accident: să știi că am văzut motociclete „trântite” la peste 100km/h și erau mai puțin distruse ?
   .
   Pe de altă parte există mult mai numeroase cazurile în care motocicliștilor „li se taie calea” de cineva care face un viraj la stânga și mult mai rar automobilelor ; nu v-ați întrebat, oare de ce ? Chiar sunteți așa stupizi încât să credeți că șoferii au ceva cu motocicliștii sau PT. CĂ NU APUCĂ SĂ-I VADĂ ?🤔
   Pt că motocicliștii, după ce că au un PROFIL VIZIBIL MULT MAI MIC ca cel al automobilelor, cei mai mulți motocicliști (mai ales cei tineri) nu sunt conștienți de acest „handicap” și mai și circulă cu viteze uriașe, iar unii, maxim de inconștienți, nici nu se iluminează corespunzător !!!
   .
   Și-atunci , un „nea șoferu'” de pe ditamai „măgăoaia” (autobus, camion, tractor, etc.) se asigură în stânga și vede liber (motocicleta fiind prea mică și depărtată ca s-o observe), se uită dreapta și vede liber sau mai așteaptă nițel să treacă vreo mașină și-apoi urnește matahala…
   Și, brusc se trezește c-o motocicletă înfiptă în el și e perplex că nu știe de unde a apărut …?! 🤔
   .
   Explicația e simplă: o motocicletâ care se apropie cu viteză (mai ales noaptea), poți să n-o vezi din cauza distanței mari, dar să te trezești cu ea lângă tine înainte să apuci să termini manevra de întoarcere , mai ales dacă ai un vehicul mare și greoi.
   Da, e de vină șoferul că nu s-a asigurat de mai multe ori în timpul manevrei, dar și motocicliștii care merg cu viteză, mai ales noaptea, nu sunt victime inocente!
   .
   Dacă avea experiența, Gabi încetinea (până la oprire chiar) când vedea ditamai TIR ul , până se lâmurea ce intenție are acesta și dacă șoferul l-a observat…
   Dar n-a făcut-o pt că nu avea experiență și pt că nu știa ceea ce este CONDUCEREA PREVENTIVĂ!
   Iar asta l-a costat al naibii de scump… 😣

   +22 voturi
   +1
   -1
  4. Doamna Andrada, el nu avea ce sa caute pe drumul public fara carnet si motocicleta neinmatriculata . Punct . Nu ne putem juca cu asa ceva . Hai sa nu mai invatam legislatie, indicatoare sau sa dam proba practica si sa mergem toti cum ne taie capul . A gresit si a platit( din nefericire cu viata) E major. A fost responsabil pt faptele sale

   +17 voturi
   +1
   -1
  5. Grig … îți respect părerea și încerc să înțeleg ceea ce spui, însă în aceste momente cumplite pentru toți cei care l-au cunoscut pe Gabi, în loc să criticăm ar trebui să reflectăm la durerea și pierderea familiei și prietenilor lui.
   Fiecare persoană are propriile alegeri și experiențe, iar acum este momentul să fim empatici și să ne unim în sprijinul celor care își plâng pierderea.
   Acei părinți au sufletele zdrobite de durere, ei și-au pierdut propriul copil, la doar 18 ani !
   Să-i respectăm…

   +3 voturi
   +1
   -1
  6. Doamna Andrada, cu tot respectul, nu-i cunosc pe acei parinti care acum isi plang copilul . E trist ca se intampla asta dar ma intreb oare ei nu au gresit in educatia lui?!!!! Oare ei nu i-au permis prea multe cand era mic de s-a ajuns la asa ceva?

   +6 voturi
   +1
   -1
  7. Nu ai la ce reflecta sincer si noi faceam tot felul de prostii la 18 ani dar niciodata nu am facut infractiuni da am mai avut contraventii dar fara lermis nu am condus niciodata am fost constienti ca putem prodi e tragedii im fine lumea s a schimbat!

   +2 voturi
   +1
   -1
  8. Andrada draga lasa-i pace ca nu ai cu cine sa dialoghezi cu comunistii acestia Dd si Grig , ei nu simt nu au suflet doar arunca cu piatra si Sunt niste nefericiti incompetenti pentru a descifra situatia, da a avut viteza mare da a avut toba esapament modificata da fara carnet(si care este diferenta ca ai carnet Sau nu??? Daca tu ai viteza mare????? Dd si grig???? Cand magaoaia intoarce cu 2la ora, si soferu este sus la 2,30 m, si VEDE FOARTE CLAR LUMINITELE din capatul tunelului???? Care e RELEVANTA aici desteptomanule Dd???? Zi bolnavule obsedad ce esti Dd, zi care e???? Soferu tirului trebuia sa lasa motocicletele sa treaca PUNCT pentru ca I-a vazut si este de stiu ca ai ceva lumini indreptate spre tine, asta spune legea!!!! Tu esti un nerusinat Dd si fara bun simt! Si Asa vorbesti cu o mare rautate despre situatie de parca ai fii vrut sa ii se intample ceva rau la gabii si prietenilor lui, esti un neobrazat si lipsit de educatie empatica si cívica , daca tu te plimbi cu trotinete iti spune Alex care stie cum se vede din tir!!!! Din tir de sus vezi foarte departe si bine chiar, de aceea este si facut asa ca este mare si sa ai posibilitatea de apreciere cat mai mare si buna ca sa stii cand poti sa intorci!!!! Acum stii, nefericitule?????! Care incontinu dai vina pe Gaby!!!!??? Acum sti????? Tu care ne tii aici teorie de legislatie……. Si vrei sa ne arati cat de destept esti, opreste-te in a mai invinovatii nemernicule!!!!! Ca sa nu ajungi si tu in vreun accident, pentru ca nu este de joaca cu astea ,asa sa meriti dupa cum gandesti si judeci pe cei care tu ii numesti inconstienti!!! Nu Sunt deacord sa se circule fara permis , dar nu mai folosii expresii: ca si-a cautat-o cu lumanarea nenorocitule!!!! Arata putin respect pentru famile in doliu, caci este foarte greu si rau sa pierzi un copil Sau pe cineva foarte drag , daca nu stii rau destul, ai sa vezi cum este cand ai sa pierzi ! Asa ca potoleste-te de unu singur ca e mai bine decat….. daca esti asa de constient! Da Sunt multe lucruri de care ne putem lua ca educatia ca soferu ca viteza ca gabi ca motoru carnetu… da, sarmanu nu a avut experienta mare….. probabil daca at fi avut l-at fi ajutat putin, probabil nu stiu…… din pacate gabi nu mai este……. Nici un parinte nu e perfect in educatia unui copil , imi pare rau ca a intrat in Asa anturaj cu motorete era mai bine sa nu aibe nici o motocicleta si astazi era viu sarmanu!!!! Eu nu am dat vina pe soferul tirului care desii…. putea sa mai astepte putin sa lase sa treaca cei din fata cu motoretele , dar acum nu se Mai poate schimba nimic din pacate ….. Dumnezeu sa aibe Mila !

   --9 voturi
   +1
   -1
  9. Alex, doar atat o sa imi mai pierd timpul cu tine. Inteleg ca ai pierdut un prieten si te doare asta dar acum e tarziu sa mai faci ceva. Acum e tarziu sa-i ti apararea fostului tau prieten. Trebuia sa-l educi in asa fel incat sa nu se intample ceva de genul asta. Poate ai fost cu el in acea noapte si acum te invinovatesti ca nu l-ai oprit . Acum e tarziu . El e mort . Nu avea ce sa caute pe drumurile publice , nu stia ce inseamna conduita preventiva. Tu spui ca a avut viteza mare si ca a avut toba modificata, tu spui ca nu a avut carnet. Ma faci comunist dar prefer sa am mentalitate comunista si sa am prietenii in viata decat ca tine cu prietenii in sicriu.

   +2 voturi
   +1
   -1
  10. În vremurile de azi, cu diferite mode și ”modele”, care de care mai ”ciudate”, de multe ori părinții nu mai au autoritate (analiza cauzelor pierderii autorității ar necesita mult prea mult spațiu și timp) sau ”putere” să-i călăuzească pe copiii lor spre bine. Din păcate copiii se ”pierd” treptat datorită multor influențe negative. Iar când au chef să fie ”puțini rebeli” (cum a scris Alex), atunci au nevoie de mult noroc pentru ca din ”palma” pe care le-o dă viața să se mai și scoale. Tânărul decedat nu a mai avut această șansă. Îmi pot închipui ce durere apasă pe părinții rămași fără fiul lor! Dumnezeu să-i consoleze!

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.