duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  VIDEO. Inconștiență la volan, la Bârzava. Șoferul unui camion a tăiat calea unui autoturism aflat în depășire

  Un video care ridică mai multe semne de întrebare vizavi de manevra efectuată de șoferul unui camion în trafic, la Bârzava, a fost trimis pe adresa redacției. Imaginile au fost surprinse – marți după amiaza – de camera de bord a unui autoturism înmatriculat în Arad, la volanul căruia se afla un arădean.

  Pe șosea, în zona localității Bârzava, șoferul mașinii s-a angajat în depășirea unui automarfar aflat în față, însă în timp ce efectua manevra, șoferul camionului a virat brusc stânga – pentru a depăși un autotren – intrând pe banda autoturismului fără să-și semnalizeze intenția în prealabil.

  Conducătorul mașinii a frânat brusc pentru a evita o coliziune, deși acesta ne-a mărturisit că nu a crezut că scapă fără vreo zgârietură, fiind prins între camion și balustrada amplasată pe marginea șoselei.

  „Eram în depășirea lui și am văzut că vine brusc spre mine, pe banda mea. Nu a semnalizat, nimic. Dacă semnaliza vedeam și nu mă angajam în depășire. Îl lăsam să meargă. Dar nu a semnalizat și a tras brusc de volan. Se și vede pe imagini. Am frânat brusc și am crezut că o să fiu prins între balustradă și camion. Dacă nu frânam se urca pe mine”, ne-a povestit șoferul mașinii.

  Șoferul camionului nu a oprit pentru a vedea dacă manevra sa a avut urmări pentru cel care se afla la volanul autoturismului. În schimb, conducătorul mașinii a sunat la 112 pentru a sesiza cele întâmplate și pentru a spune operatorului că șoferul camionului ar trebui oprit de un echipaj de poliție.

  Operatorul care a preluat apelul la 112 a replicat că nu poate solicita oprirea șoferului numai dacă acesta se află sub influența băuturilor alcoolice. Și cum altfel poți verifica dacă nu prin a-l opri și a-l testa, nu-i așa? Așa că șoferului autoturismului i s-a sugerat să depună o sesizare la Poliție.

  VIDEO:

   

  Citește și: Tânăr de 19 ani, din Arad, cu o alcoolemie de 1,70 în sânge, accident cu o mașină pe care o furase de la un coleg de facultate

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.