marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Victorie pentru play-off! UTA trece de Craiova mititică cu un gol norocos al lui Roger

  de Lucian Dănilă | 17 octombrie 2021, 8:07 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  A trecut cam mult timp de când UTA nu a mai cunoscut gustul victoriei. S-a întâmplat în urmă cu aproximativ o lună și jumătate, pe terenul grupării Gaz Metan, o victorie care punea la acea oră echipa arădeană pe podiumul Ligii 1. Publicul arădean aștepta o victorie în fața Craiovei lui Mititelu, o echipă din subsolul clasamentului, dar, ca și Dinamo, o echipă care se prezenta la joc cu un antrenor nou, Flavius Stoican.

  Era un meci înaintea căruia am auzit de multe ori sintagma: „dacă pe ăștia nu-i batem, atunci pe cine?” Gyuszi Balint ne spunea înainte de joc că încearcă să-i surprindă repede pe olteni, cu o formulă de joc în care vom avea parte de câteva surprize. Într-adevăr, în echipa de start apăreau Shlyakov în locul lui Baravykas, Dangubic și Hora de la început în teren, dar cea mai mare dintre ele a fost trecerea pe banca de rezerve a lui Erico, iar cuplul de fundași centrali a fost format de Benga și Medjimorec.

  Ne așteptam ca UTA să înceapă avântat partida, mai ales că am tot vorbit despre începuturile mai slabe de joc din ultima perioadă. Nu am avut parte de așa ceva. Echipa care plimba mingea a fost Craiova, iar careul lui Iacob a fost asediat în primele minute din ambele benzi, dar nici Ondaan și nici Baeten nu l-au putut învinge pe Iacob. De asemenea, Benga și Medjimorec au blocat mai multe mingi la linia careului de 16 metri.

  UTA a răspuns doar printr-un contraatac purtat de Roger, dar Shlyakov nu a ajuns la mingea trimisă în careu de brazilian. Cu trei atacanți în teren, dacă-l punem la această socoteală și pe Miculescu, pericolul la poarta lui Mogoșanu avea să vină tot de la Roger.

  În minutul 13, Dangubic l-a găsit pe Roger cu o pasă cu călcâiul, brazilianul a pătruns în careu printre doi fundași adverși, Negru a încercat să degajeze dar mingea s-a lovit de pieptul lui Roger și s-a dus peste Mogoșanu în poartă: 1-0! Una dintre concluzii ar fi că atingerile cu călcâiul ale croatului Dangubic se încheie cu goluri, după episoadele FC Argeș și FCSB…

  Tot Roger putea marca un minut mai târziu, dar după o pasă a lui Vorobjovas, a fost blocat in extremis de Mogoșanu la marginea careului. UTA nu a mai forțat după gol, iar Craiova era neputincioasă în încercările de a se apropia periculos de poarta lui Iacob. Cu două minute înainte de pauză, însă, Baeten putea egala după o pasă a lui Ondaan, dar șutul său a fost blocat de Medjimorec și deviat în umărul lui Vorobjovas, iar UTA a intrat în avantaj la vestiare.

  După pauză tot Craiova era echipa care a condus jocul, dar apărarea arădeană a absorbit foarte bine presiunea. După câteva minute în care s-a întrerupt meciul din cauza fumului creat de torțele galeriei arădene, Miculescu a fost la câțiva centimetri de golul de 2-0, dar a fost blocat în fața liniei porții de portarul oltenilor.

  Momentul aprinderii torțelor a fost unul emoționat, galeria afișând un banner uriaș cu baronul Francisc Neuman sub privirile nepotului acestuia, Charles de Vegvar, aflat la tribuna VIP. 

  În minutul 59, Roger are din nou o ocazie uriașă, după o deschidere de maestru a lui Ubbink, însă după ce l-a depășit de portar a scăpat mingea în afara terenului.

  În minutul 62 a fost un moment poate hotărâtor al jocului din această seară. Dragoș Albu a pătruns în careu și s-a aruncat după ce Medjimorec a întins piciorul, fără ca fundașul Bătrânei Doamne să-l atingă. „Centralul” Cătălin Popa a ezitat puțin, ne-am speriat de un eventual penalty, ca apoi să oprească jocul pentru simulare și să-l elimine pe Albu, jucătorul oltean fiind avertizat și în prima repriză.

  UTA a jucat vreme de jumătate de oră în superioritate. Am mai văzut scenariul ăsta cu Farul, în prima etapă, dar atunci scorul a fost 0-0. Cu un om în plus pe teren, gruparea arădeană a preferat un joc de conservare a rezultatului, în timp ce Craiova a pierdut aproape de tot forța de atac. Emoțiile la poarta lui Iacob au mai apărut doar la câteva faze fixe ale Craiovei din jumătatea de teren arădeană, în timp ce, pe contraatac, Roger putea da din nou lovitura. Deschis perfect de Ubbink, brazilianul l-a depășit pe portarul Mogoșanu, era la aproximativ 25 de metri de poarta goală, dar mult în lateral stânga și a ezitat să șuteze, iar faza s-a încheiat cu un simplu aut de margine.

  Antal putea da lovitura în primul minut de prelungiri, dar șutul său a fost respins în corner de Mogoșanu.

  Gyuszi Balint a închis jocul la mijlocul terenului prin introducerea lui Passaglia în locul lui Hora și UTA a simțit din nou gustul victoriei după aproximativ 45 de zile de așteptare. Este o victorie pentru play-off, Bătrâna Doamnă fiind, cel puțin până la finalul partidei dintre Rapid și CFR, din nou între primele șase echipe ale clasamentului, chiar și peste CS Universitatea Craiova, echipă care întâlnește ultima clasată, Academica Clinceni.

  Pentru un vis cum este play-off-ul, UTA are nevoie de puncte, iar o șansă foarte bună de a avea continuitate în victorii este chiar în etapa viitoare când echipa lui Balint va juca pe terenul codașei din Clinceni, echipă pregătită de un antrenor de tristă amintire la Arad, Ionuț Chirilă.

  UTA Arad – FC U Craiova 1-0 (1-0)

  Roger 13

  UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Medjimorec, Benga, Shlyakov (66 Baravykas) – Vorobjovas, Ubbink – Miculescu (90 Mercioiu), Dangubic (90 Antal), Roger – Hora (77 Passaglia).

  Rezerve: Balauru – Erico, Passaglia, Bustea, Mercioiu, Isac, Antal, Baravykas, Dima

  FC U Craiova: Mogoșanu – Negru, Kovacic, Huyghebaert, Bușu – Albu (eliminat 63), Asamoah (90 Blidar), Van Durmen (46 Sidibe) – Ondaan, Bălan (71 Marquet), Baeten (77 Raicea).

  Rezerve: R. Popa – Paramatti, Gajic, Achim, V. Pop, Blidar, Raicea, Sidibe, Marquet

  Arbitri: Cătălin Popa (Pitești) – Bogdan Gheorghe (București), Mihai Marica (Bistrița-Năsăud), Rezervă: Florin Andrei (Târgu Mureș)

  Observator FRF: Laszlo Sajtos (Sibiu)

  Observator LPF: Romulus Gabor (Hunedoara).

  FOTO: prosport.ro

  clas 11 1

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.