Victor Ponta: „Nu mă înţeleg cu domnul Dragnea. Mie îmi este teamă că noi acum împărţim ce nu avem”

  de Special Arad | 9 martie 2017, 8:14 AM | Politikos

  1

  Deputatul PSD Victor Ponta a afirmat, miercuri, la România TV, că nu se înţelege cu liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea, din mai multe motive, fiind și o diferenţă de stiluri de conducere, actulul şef al PSD având un stil 1mai personal”, care duce la situaţii în care măsurile bune sunt asumate de partid, iar cele rele de Guvern, lucru care afectează eficienţa actului de guvernare, scrie news.ro.
  “Dacă am eu vreo problemă personală cu domnul Dragnea, asta este strict problema noastră, nu interesează pe nimeni altcineva, e o chestiune personală. (…) Nu am nicio supărare, doar recunoştinţă şi iubire pentru oamenii din PSD. Nu mă înţeleg cu domnul Dragnea, dar asta este strict problema noastră personală”, a spus fostul premier.

  El a afirmat că nu va critica niciodată PSD şi, dacă ar fi să plece din partid, nu se va înscrie în altă formaţiune, explicând că atitudinea sa din ultima perioadă vine din faptul că are o anumită experienţă politică, care îi dă “dreptul de a spune nişte lucruri”. Ponta arată că de aici apare şi neînţelegerea sa cu Liviu Dragnea, pentru că sunt unele lucruri care îl îngrijorează şi care au devenit “obsesii” pentru el, precum atitudinea faţă de politica externă, abuzurile procurorilor, dar şi actul de guvernare. “Îmi doresc foarte tare să se ia măsuri sociale şi laud Guvernul actual pentru măsurile sociale, dar am mai învăţat ceva: noi nu putem să împărţim ceva ce încă nu avem. (…) Mie îmi este teamă, şi zău că îmi doresc să nu se întâmple lucrul ăsta, că noi acum împărţim ce nu avem”, a spus Ponta. Fostul premier a mai spus că el şi Liviu Dragnea au “stiluri diferite de conducere”.

  „Eu, de exemplu, nu am luat nicio decizie politică fără să mă consult cel puţin cu Liviu Dragnea, care era preşedinte executiv, dar ne mai consultam noi doi, mai chemam încă noi, încă cinci, mai întrebam pe Adrian Năstase, pe un vicepreşedinte, pe alţi miniştri, vorbeam cu Tăriceanu. Domnul Dragnea are un stil de conducere mai personal”, a explicat Ponta.

  Deputatul a dat ca exemplu actuala situaţie din partid, în care măsurile bune sunt asumate de partid, iar cele rele de Guvern. “Nu poţi să guvernezi cu miniştri puşi de altcineva, care ascultă de altcineva, cu măsuri pe care, dacă sunt bune, le anunţă partidul, dacă sunt rele şi le ia Grindeanu, cum a fost aia, cu OUG 13. Aia a fost a lui Grindeanu, că a fost rea. Dacă e de măriri, e a PSD. E un lucru care ţine de eficienţă”, a afirmat fostul premier.

  Fostul prim-ministru Victor Ponta a anunţat, miercuri, la Parlament, că îşi depune demisia în alb din PSD, pe care o va trimite preşedintelui Liviu Dragnea, spunând că nu poate să tacă din gură “pe lucruri” pe care le ştie şi le vede “cu îngrijorare”. Liviu Dragnea a afirmat, după anunţul fostului premier, că dacă Victor Ponta îi va trimite demisia în alb el nu o va activa şi speră ca acestuia să îi treacă supărarea.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Aoleo tovarase Poanta, mai ai curajul sa hamai de pe margine?! Uite ca s-a constituit din aliante si Partidul Romania Unita (care sigur va intra in parlament la alegerile viitoare) si….nu te-au chemat, ales sau alte cele! Chiar nu realizezi ca esti un produs expirat?!

   --1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.