Victor Ponta la Arad: despre partidul Pro România, Puie Monta și alegeri (P)

  de Andreea Daniela B. | 10 septembrie 2020, 2:01 PM | Politikos

  1

  Astăzi, într-o conferință de presă care a avut loc la sediul Pro România din Arad, atât Flavius Măduța, președintele filialei din Arad, cât și Victor Ponta, cel care a înființat acest partid și-au făcut apariția și au vorbit în fața jurnaliștilor despre ce înseamnă Pro România și despre care sunt cele mai importante lucruri de rezolvat din punctul lor de vedere.

  Pentru început a luat cuvântul Flavius Măduța, președintele filialei Pro România din Arad. Acesta a vrut să sublinieze faptul că echipa este formată din oameni tineri, oameni competenți care vor face diferența, nu se vor ocupa doar de promisiuni. De asemenea, acesta a vorbit și despre ceea ce a fost și ceea ce l-a făcut să intre din nou în politică.

  Ce l-a făcut pe Flavius Măduța să revină în politică?

  Flavius Măduța, după cum declară chiar el, s-a retras din politică în urmă cu mai mulți ani, odată cu Victor Ponta care și-a depus demisia la câteva zile după ce clubul Colectiv din capitală a luat foc. Oamenii au început să iasă în stradă, să protesteze și să ceară demisia parlamentarilor pentru că simțeau că nu este corect ceea ce s-a întâmplat și că incendiul s-a produs din lipsă de profesionalism a unor organe care trebuiau să fie competente. Totuși, Măduța a revenit lăsând PSD în spate și luptând alături de noul partid înființat de Victor Ponta sub numele de Pro România.

  „Am revenit în politică după ce am spus deja că niciodată nu mă voi mai întoarce. Am fost dezamăgit. Mi-am dat demisia în momentul în care și-a dat-o și domnul Victor Ponta după momentul tragic de la Colectiv. Nu m-am mai regăsit în acel proiect. Acum mă regăsesc în acest proiect nou”, declară Flavius Măduța.

  Dacă nu de stânga, atunci ce partid este Pro România?

  „Suntem un partid de centru-stânga, un partid progresist. Încercăm să ne alăturăm și să mergem spre oamenii de dreapta pentru că nu credem în doctrină. Eu cred în bunul simț, în cei șapte ani de acasă și în principiile pe care le are fiecare dintre noi”, a completat Măduța

  La Pro România nu sunt interese personale și animozități

  „Am avut o colegă care a venit la noi în partid și ne-a spus că se simte foarte bine aici. N-a spus-o referindu-se la numărul de membri componenți, ci a spus-o datorită felului în care ne exprimăm fiecare la ședințele pe care le avem, fără interese personale, fără animozități între noi, fără dorința de a lua locul celuilalt și asta mă bucură foarte mult”, și-a încheiat Flavius Măduța declarația.

  În continuare a început să spună câteva lucruri Victor Ponta, președintele Pro România. Acesta a menționat faptul că cea de anul acesta este o campanie ciudată și că dacă aceasta nu se mai ținea era chiar un motiv de bucurie.

  „Mi-aș fi dorit să nu ne aflăm în campanie electorală ci să se folosească toate forțele financiare și administrative pentru rezolvarea problemelor medicale și pentru începerea noul an școlar. Mi-aș fi dorit să discutăm în această perioadă despre ce urmează să facem cu firmele românești pentru că pe 25 octombrie ar trebui să vină din urmă toate dările, taxele și impozitele adunate din primăvară și cred că pentru foarte multe firme românești aceasta este o situație imposibil de gestionat”.

  Și totuși, cine insistă să avem alegeri dacă ele de fapt nu sunt dorite în acest moment?

  „Trebuie să facem alegeri că așa s-a decis de către Guvern și de către PSD. Alegerile rapide și într-un singur tur este un proiect comun PNL-PSD. Dacă așa s-a decis să facem atunci am venit și în Arad așa cum merg peste tot prin țară ca să-mi văd colegii care candidează în numele Pro România, să le dau curaj, să îi susțin și să le spun că cel mai mult îmi doresc să se contruiască o echipă în teritoriu”, a spus Victor Ponta.

  Cum a pornit proiectul Pro România?

  „Proiectul Pro România a pornit de sus în jos. Cu câțiva oameni. El o să aibă efectiv fundație atunci când, după 27 septembrie o să avem aleși locali. Altfel rămâne doar o chestiune de București, de nivel central, fără rezonanță cu adevărat în teritoriu”, povestește președintele Pro România.

  Ce așteptări există și care sunt obiectivele? 

  Despre așteptări și obiective Victor Ponta nu a avut foarte multe de spus. Realist că Pro România este la început de drum, acesta speră totuși să ajungă la conducere în mai multe funcții din toată țara.

  Mă întreabă lumea despre așteptări și obiective, dar în acest moment noi avem zero aleși locali. Este prima dată când candidăm la alegerile locale, dar cu siguranță vom avea primari, consilieri județeni și locali și prin ei se construiește proiectul de viitor. Proiectul de viitor înseamnă o stângă modernă” .

  Și totuși, ce măsuri va lua Pro România dacă reușește să câștige alegerile?

  „Vorbim despre măsuri pro business. Toată lumea, chiar și arădenii care nu m-au votat, au fost de acord că eu totuși am făcut ceva bine când vine vorba despre reducerea TVA-ului, cu reducerea impozitelor pe dividente, cu CAS-ul și toate celelalte. La acea vreme nu am fost votat pentru că nu toate lucrurile bune trebuie și răsplătite. Toată lumea spunea atunci că s-au luat măsuri economice. 

  Acum suntem din nou într-o criză. Cine încearcă să o ascundă vrea să ne păcălească. Va fi o criză economică pe care încă nu o simțim căci sunt bani împrumutați până la alegeri, deci o s-o simțim imediat după alegeri. Vreau ca alături de echipa Pro România, la nivel central și local, să venim cu soluții”, declară Victor Ponta.

  Dacă eram premier m-aș fi ocupat mai mult de partea de sănătate…

  Așa cum face de o perioadă de timp, Victor Ponta încearcă să sublinieze că alegerile mai puteau aștepta și că eram multe altele mult mai importante de făcut care, din nefericire, nu sunt chiar în atenția celor care ne conduc țara în prezent.

  Sper să rămânem toți sănătoși după aceste alegeri. Dacă scăpăm până în 27 septembrie să nu ne îmbolnăvim o să urmeze o săptămână în care stăm acasă și după aceea începem campania pentru Parlamentare unde chiar nu știu cine mai scapă. Vin gripele sezoniere, începe școala, se întâmplă multe lucruri. Dacă eram premier n-aș fi făcut alegeri în acest moment, m-aș fi ocupat de partea de sănătate și de începerea școlii. Având în vedere că Ludovic Orban așa a decis, așa facem”.

  Cum rămâne cu acuzațiile apărute în ultima perioada referitoare la Victor Ponta?

  Cozmin Gușă a publicat marți pe Facebook niște acuzații fără precedent la adresa fostului premier Victor Ponta, cât și în ceea ce privește practic întreaga clasă politică. Aflat în fața jurnaliștilor, Victor Ponta a ținut să precizeze faptul că aceste lucruri nu îl incomodează deloc.

  „Acuzațiile venite din partea analiștilor politici sunt normale. Analiștii politici asta fac, asta este meseria lor. Nu cred că noi trebuie să criticăm analiștii politici. Cred că trebuie să mergem pe drumul nostru și să ne facem datoria. Mi se pare normal  să fim criticați, dacă nu ești criticat înseamnă că nu faci nimic”

  Puie Monta și autostrada 

  În încheiere, ca o mică glumă care reflectă totuși realitatea, Victor Ponta a readus în discuție una dintre realizările lui de care foarte multă lume s-a plâns și încă o mai face, dar de care este totuși foarte mândru, mai ales că de când a terminat el proiectul nimeni nu a mai mișcat nimic.

  „De câte ori merg în acestă zonă cum vii dinspre Sibiu mă gândesc câte înjurături mi-am luat, câte Puie Monta pentru autostradă. Așa bine se merge pe autostrada aia și de la Puie Monta încoace nu s-a mai făcut nimic. Se termină doar ce am făcut eu”.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.