sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vicecampion național cu Șah Club Vados Arad, Liviu-Dieter Nisipeanu revine în naționala României, după ce nouă ani a reprezentat Germania

  de Dan Lazăr | 12 aprilie 2023, 1:02 PM | Sport | Știri Arad

  0

  Marele maestru Liviu-Dieter Nisipeanu va juca din nou pentru România! Transferul a fost oficializat miercuri de către FIDE, anunță FRȘ.

  În 1999, Nisipeanu a ajuns în semifinalele Campionatului Mondial de Șah disputat în Las Vegas, unde i-a învins pe principalii favoriți ai turneului, Alexei Shirov și Vasily Ivanchuk.

  În 2005 a fost campion european la șah și tot atunci ocupa locul 15 mondial (cu ELO 2707).

  Timp de 9 ani (din 2014 până în 2023) a reprezentat Germania, iar în 2017 a fost și campion național al Germaniei.

  Nisipeanu este câștigătorul competiției „Târgu Mureș Open”, cea de-a a doua etapă a Grand Prix România din 2022. Tot anul trecut, acesta a devenit vicecampion al României, alături de Șah Club Vados Arad, echipă care a pierdut aurul Superligii în ultima rundă a turneului final de la Oradea, în favoarea favoritei ASE București.

  Pe lista României la FIDE după revenirea lui Liviu-Dieter Nisipeanu, cei mai bine clasați sunt acum:

  1. Richard Rapport (ELO 2745)
  2. Bogdan Deac (ELO 2700)
  3. Kirill Shevchenko (ELO 2684)
  4. Dieter Nisipeanu (ELO 2598)
  5. Constantin Lupulescu (ELO 2582)

  Citește și: Șah Club Vados Arad încearcă să își apere titlul național. Celebrul Nisipeanu a debutat în echipa arădeană în remiza cu Medicina Timișoara 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.