duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Șah Club Vados Arad încearcă să își apere titlul național! Celebrul Nisipeanu a debutat în echipa aradeană în remiza cu Medicina Timișoara

  de Dan Lazăr | 21 septembrie 2022, 9:08 PM | Recomandările editorilor | Sport | Știri Arad

  0

  La Oradea a debutat, miercuri, o nouă ediție a Superligii Naționale la șah. Printre protagoniste, Sah Club Vados Arad va căuta să își apere titlul național cucerit in anul 2021. La Superligă participă 10 cele mai bune echipe din țară iar cum sumele investite în șah s-au mărit considerabil în ultimul an, lupta pentru medalii se anunță foarte disputată. Principala favorită la titlu este nou promovata CSU ASE Superbet București care are in componență 90% din echipa națională a României (!) inclusiv nou venitul pe lista Româiei, Richard Rapport (numărul 13 mondial), urmată de Politehnica CSM Iași (condusă de Bogdan Deac, nr. 30 mondial) și Vados Arad

  „Față de lotul cu care câștiga titlul național anul trecut, echipa noastră a pierdut 4 jucători: Pârligras și Georgescu plecați la noua super putere ASE Superbet, în timp ce ucrainienii Kravtsiv si Bernadskyi nu au putut fi prezenți din cauza războiului. Echipa noastră a reușit însă un transfer de senzație în această vară, cooptându-l în echipă pe Dieter Nisipeanu (fost campion european si semifinalist de Cupa Mondială), venit de la Medicina Timișoara. Pe locurile eligibile de jucători străini (maxim 2 in fiecare echipă) au fost aduși Thai Dai van Nguyen (de origine vietnameză dar născut la Praga și titular în echipa națională a Cehiei) și una din stelele in plină ascensiune ale șahului indian, Leon Luke Mendonca, in vârstă de doar 15 ani.

  Echipa noastră debutează cu un meci greu împotriva campioanei din 2020, Medicina Timișoara, urmând ca marele derby cu ASE Superbet să fie programat în chiar ultima rundă!

  Partidele pot fi urmărite live pe site-ul chess.com cu comentarii live video de la fața locului pe canalele de Facebook, Youtube si Twich ale Federației Române de Șah”, ne-a informat Alin Câmpeanu, președintele Șah Club Vados Arad.

  În prima rundă, Vados a remizat 3-3, cu Medicina Timișoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.