joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vești proaste pentru șoferii care au mașini mai vechi de 12 ani. Au alte obligații începând cu ianuarie 2018

  de Special Arad | 13 decembrie 2017, 9:34 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  6

  De la 1 ianuarie 2018, Inspecţia Tehnică Periodică ar urma să devină obligatorie în fiecare an pentru maşinile mai vechi de 12 ani.

  Este principala prevedere a unei legi votată recent în Parlament şi care se află în prezent în faza de promulgare la Administraţia Prezidenţială.

  De asemenea, legea modifică şi primul ITP pentru maşinile noi, care va trebui făcut o dată la 3 ani.

  Aceste schimbări respectă o directivă europeană şi vor aduce o mai bună monitorizare tehnică a parcului naţional auto, după cum a declarat la Radio România Actualităţi, directorul general al Registrului Auto Român, George Dincă:

  ”Am constatat că parcul auto este într-o continuă îmbătrânire în aşa fel încât ITP-urile, Inspecţiile Tehnice Periodice vor fi efectuate la autoturisme mai vechi de 12 ani, la un an faţă de doi, iar pentru maşinile noi producătorul a luat nişte măsuri de extindere a garanţiei către cinci ani şi am intervenit şi noi şi acordăm ITP, primul ITP, la trei ani.”, a spus George Dincă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Hai mai termina cu aberatiile astea,cica la 6 luni,dar ce drq e caruta? adica eu daca am masina din 2012 sa fac verificari la 6 luni ca ce? depinde mult si de stilul de condus si cat de grija ai de masina,asa o pastrezi, ce-i care au vechituri din 99-2000 da,e ok la 1 an macar sa faca ITP ca ei sunt foarte inventivi si rezolva totul cu cateva sarme.

   --5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.