luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vești proaste pentru Gigi Becali! Doboș și-a recunoscut vina în „Dosarul Valiza”

  de Special Arad | 18 decembrie 2014, 4:05 PM | Sport

  0

  Anton Doboș, fostul președinte al grupării Universitatea Cluj, și-a recunoscut vina în „Dosarul Valiza” în care este judecat și patronul clubului FC Steaua, Gigi Becali.

  Reamintim că Becali intenționa să îi plătească pe jucătorii echipei Universitatea Cluj în situația în care echipa câștiga meciul din ultima etapă a campionatului 2006-2007 în compania echipei CFR Cluj. Dacă „U” ar fi câștigat meciul, Steaua devenea campioană.

  Iată ce spune comunicatul DNA:

  „În completarea comunicatului nr. 1488/VIII/3 din data de 21 octombrie 2014, Biroul de Informare și Relaţii Publice este abilitat să comunice următoarele:

  Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secția de combatere a corupției au dispus sesizarea instanței de judecată, cu acordul de recunoaștere a vinovăției inculpatului DOBOȘ ANTON, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, la data faptelor, în sarcina căruia s-a reținut săvârșirea infracțiunii de complicitate la infracţiunea de dare de mită.

  În acordul de recunoaştere a vinovăţiei, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

  În perioada 04.05.2008 – 07.05.2008, inculpatul Doboș Anton, în calitate de manager general al clubului de fotbal Universitatea Cluj, l-a ajutat pe inculpatul Becali George prin transmiterea ofertei acestuia, de a remite suma de 1,7 milioane de euro jucătorilor de fotbal din cadrul clubului Universitatea Cluj, în scopul îndeplinirii îndatoririlor de serviciu.

  Acestea constau în apărarea corectă a șanselor de joc și realizarea obiectivelor de instruire și performanță stabilite de club, pentru obținerea unei victorii în meciul cu echipa C.F.R. 1907 Cluj, din data 07.05.2008.

  În prezenţa apărătorului ales, inculpatul Doboș Anton a declarat expres că recunoaște comiterea faptelor reţinute în sarcina sa, că acceptă încadrarea juridică pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală, că este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei stabilite, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv:

  – 2 ani şi 6 luni închisoare, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de încercare de 4 ani şi 6 luni.

  Dosarul de urmărire penală privind pe inculpatul DOBOȘ ANTON împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost trimise la Tribunalul București.

  Prin decizia penală nr. 156 din 4 iunie 2013, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie – Completul de 5 judecători a hotărât condamnarea definitivă a cinci persoane în legătură cu faptele sus menţionate (vezi comunicat 04 iunie 2013 – Condamnare finanţator fotbal – 3 ani închisoare, postat la secțiunea Condamnări definitive la www.pna.ro).

  Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.”

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.