duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Veşti bune pentru românii care au lucrat în condiţii grele: se măresc pensiile!

  de Special Arad | 7 iulie 2015, 2:21 PM | Naţional

  2

  Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care, de la 1 ianuarie 2016, cresc substanţial pensiile pentru cei care au lucrat în grupa I şi a II-a de muncă.

  ei aproape 500.000 de români care au muncit în condiţii grele în grupa I şi a II-a de muncă vor primi pensii mărite substanţial din 1 ianuarie 2016.

  Klaus Iohannis a promulgat luni legea care prevede creşterea punctului de pensie cu 50% pentru pensionarii care au lucrat în grupa I de muncă şi cu 25% pentru cei din grupa a II-a, potrivit România TV.

  Este vorba însă doar despre românii care s-au pensionat înainte de 2011.Potrivit Ministerului Muncii, în această situaţie se află 500.000 de români.

  Deşi această categorie de pensionari au muncit în condiţii grele, pentru că s-au pensionat în baza legii vechi, primesc acum pensii la fel ca şi cei care au lucrat în condiţii normale de muncă.

  Potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale, Klaus Iohannis a semnat luni următoarele decrete:

  – “Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice;

  – Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap;

  – Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea şi completarea Legii educaţiei fizice şi sportului nr. 69/2000;

  – Decret privind promulgarea Legii pentru completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă”.

  Sursa: onlinereport.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Florin alexandru 28 ani teaiest din pensi de 272 + 403 sau 390 lei depinde de lina deoarece ne da 13 lei pe zi la indemnizatie de hrana de hiv oare guvernul asta nenorocir prin ce naiba a facut calcul 234 ,lei pansia veche a mai pus 40 ca sa se faca 272
   Mama ce avere frate la bosorogi da ,de la 1.ianuaeie.25% s~au maxim 50 % parca a promis idiotul de ponta ca ne mareste ajutoarele astea de cel putin 2 ori anul acesta sa nu spuna ca nu sunt bani ca bani sunt slava lui DUMNEZEU SA AI DE UNDE SA IEI .NU AI????? Ia frate de la parlamentarii procurori presedinti interimari etc faceti presa un anunt marirea pensiilor de handicap grad 2 pentru hiv sida de la 272 la 400 macar si indemnizatia aia fe hrana pentru hiv sida de la 13 lei fao frate macar 17 lei pe zi macar acuma sa vada lumea ca antradevar ati miscat si ati fortat cresterea economiei si marire de pensi indemnizatii grad 2 handicap hiv sida nu uitati vin alegerile primariilor iesiti an evidenta sa mai fiti primari din 2016~>>2020 daca nu faceti ai doar gura ieste de voi atuncea rusine sa ati fie ponta si iohanis

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. …cineva din multime, auzisem, ca striga acum cateva zile in strada,la manifestatiile de protest de prin Bucuresti, printre numele ,, alesilor ,, carora li se cerea demisia si numele Romaniei, ca este…criminala, pentru ca in tara asta totul te omoara, strada plina de gropi…te omoara, doctorii in spital …te omoara, ,,alesii,,… te omoara…etc , aici totul …te omoara, evident am ras atunci…se cerea demisia tuturor…dar, extrapoland, subscriu si sunt de acord cu Florin, din pacate, nimeni nu face nimic pentru persoanele cu handicap sau pensionari, oricum prea putin…

   +3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.