Vești bune din Parlamentul European pentru transportatorii români

  de - | 6 septembrie 2019, 2:02 PM | Comunicate contra cost

  0

  Situația economică a României este departe de a fi una strălucită, după cum știm și simțim toți. Există însă sectoare care funcționează foarte bine, există sectoare care au pus România pe harta economică a Uniunii Europene. Un astfel de sector, în care România performează este al serviciilor de transport de mărfuri.

  Acest domeniu a fost discutat în Parlamentul European în cadrul Pachetului de mobilitate chiar înaintea finalizării mandatului anterior. Din păcate, lucrurile au fost făcute extrem de repede, fără perioadele necesare pentru studii ample și fără discuții consistente cu factorii interesați. Transportatorii români, dar și cei din alte țări ale estului Europei, cei mai interesați în realizarea unei legislații corecte nu au avut suficient de mare reprezentativitate pentru a-și putea face auzite opiniile.

  Vlad Botoș, europarlamentar USR Arad: „Această sesiune euro-parlamentară a început într-o notă de rezonabilitate. După toate eforturile depuse de asociațiile transportatorilor din România suntem tot mai mulți europarlamentari români informați asupra punctelor nefavorabile și am generat discuții ample cu ceilalți colegi din alte țări asupra acestui Pachet de mobilitate.

  O veste bună pe care putem să o dăm transportatorilor români este că în acest moment colegii din comisia de specialitate discută despre două variante: fie rediscutarea punctelor problematice, fie anularea întregului pachet și reluarea procesului de la zero. Suntem aici pentru a reprezenta interesele României și vom face tot ce ne stă în putință pentru a realiza aceasta”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.