Mihai Paşca: „Digitalizarea sistemului de justiţie este prioritatea noastră!”

  de - | 24 May 2021, 5:47 PM | Comunicate contra cost

  0

  Secretarul de stat Mihai Paşca a efectuat astăzi o vizită de lucru la Tribunalul din Arad. Instituţia de justiţie arădeană este un exemplu de bune practici la nivel național, atât în ce privește digitalizarea instanțelor cât și administrarea infrastructurii.

  „Încă de la momentul în care am ajuns să să preiau poziția de secretar de stat în Ministerul Justiţiei, am dat drept exemplu Tribunalul Arad și sistemul dosarului electronic implementat aici. Am făcut asta deoarece este unul dintre cele mai performante, sigure și mai ușor de utilizat sisteme din țară. Dosarul electronic aduce multe beneficii pentru cei din aparatul de justiție dar și pentru justițiabili. Totodată reprezintă o economie importanta din punct de vedere al resurselor materiale și al timpului tuturor. Ne propunem să preluăm modelul Tribunalului Arad şi să îl implementăm în toată ţară. Vom face demersuri la toate Curţile de Apel de pe raza întregii ţări pentru preluarea acestui sistem care va eficientiza munca celor care lucrează în instanţe, dar şi accesul justiţiabililor dosarul lor”, a declarat secretarul de stat, Mihai Paşca.

  De asemenea, cu această ocazie Mihai Paşca a anunţat că la Tribunalul din Arad se va realiza o investiţie de peste 3.000.000 de lei: 

  „Am alocat din partea Ministerului finanțarea pentru această investiție  mai mult decât necesară, mai ales în contextul demontării aparatelor de climatizare de pe faţada instituţiei. La Tribunalul Arad sunt găzduite o serie de servere care deservesc instanţa arădeană cât şi alte instituţii din zona justiţiei din întreaga ţară. Prin implementarea noului sistem de climatizare şi ventilaţie venim în sprijinul celor ce lucrează în Palatul Justiției şi al justiţiabililor, pentru ca procedurile și munca de aici sa se desfășoare în condiții civilizate”, a mai adăugat secretarul de stat Mihai Paşca.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate. 

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.