Veșnicia s-a născut la sat… Într-adevăr, la Buteni, mizeriile au transformat Crișul într-o groapă de gunoi eternă | Video

  de Mihai Todoca | 6 septembrie 2018, 11:01 AM | Strada

  0

  Cum ți-e ograda, asemeni ți-e sufletul

  Se spune că viața de la țară este una care are o legătură mai strânsă cu natura. Există un respect, o relație de simbioză între om și natură dacă doriți. Însă, din păcate, există destule excepții.

  În ultima vreme, această relație de simbioză, în multe locuri, din păcate, s-a transformat într-una parazitară, una în care folosim natura ca pe un WC veșnic în care nu doar că ne facem „treburile”, dar îl mai și umplem cu orice mizerie ne vine la mână.

  Am primit pe adresa redacției un video care face cât o mie de cuvinte. Un material filmat care arată cât de dezgustător poate fi omul. În zona localității Buteni din județul Arad, Crișul Alb a devenit groapă de gunoi. Felul în care arată un râu, sucombat de gunoaie, PET-uri și alte mizerii, este invers proporțional cu nivelul educației native. Educației pe care o primim… cunoscută și sub numele de „cei 7 ani de-acasă”. Cu cât e mai mare mizeria, cu atât e mai absent numărul anilor „de-acasă”.

  Ca să parafrazăm „Triunghiul morții”: „Boala o avem în suflet, există o epidemie înfricoșătoare de meningită morală, iar țara trebuia să ajungă aici târâtă pe marginea prăpastiei (…)”.

  Dacă omul nu realizează că respectând natura se respectă pe el însuși, merită să ajungă, nu pe marginea prăpastiei, ci direct în groapa de gunoi pe care singur și-a creat-o.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.