sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vay a testat prima mașină teleghidată pe un drum public european

  de - | 7 februarie 2023, 6:43 PM | Auto

  0

  (foto: captură video YouTube / Vay_io)

  Startup-ul german Vay a introdus conceptul de vehicule electrice controlate prin telecomandă, numit „teledriving”, scrie Biziday.ro, citând Bloomberg. Acest concept este similar cu modul în care funcționează companii precum Uber sau Bolt. Concret, mașinile electrice controlate de la distanță sunt livrate către adresa aleasă de client, care apoi conduce autovehiculul către destinația dorită, iar procesul se repetă pentru fiecare client în parte.

  Compania germană a transmis marți că a început să pună în aplicare noul proiect pe anumite străzi din Hamburg, după obținerea autorizației din parte administrației orașului port. Deși Vay a testat tehnologia timp de mai bine de trei ani, a fost nevoie de prezența unui șofer în interiorul vehiculelor electrice Kia, modificate, în caz de urgență.

  Potrivit declarațiilor făcute pentru Bloomberg de directorul general al Vay, compania va lucra pentru a extinde proiectul și în afara Germaniei în următoarele luni.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.