Vasile Nagy și Călin Lădașiu deschid listele de la Camera Deputaților și Senat pentru AUR Arad! Cine sunt și de unde au apărut?

  de Andreea Daniela B. | 7 decembrie 2020, 5:29 PM | Politikos | Recomandările editorilor

  0

  (foto: Facebook Alianta pentru Unirea Românilor)

  Toată lumea a înțeles că alegerile de ieri au fost unele ușor atipice și rezultatul a uimit pe foarte multă lume. Vorbim în special despre partidul AUR (Alianța pentru Unirea Românilor) care într-un timp extrem de scurt de la înființare (în 2019) a reușit să ajungă în inimile unui procent mărișor al arădenilor și al multora din întreaga țară. La Arad aceștia s-au clasat pe locul al patrulea cu un procent de 13,67%, iar la Camera Deputaților lista este deschisă de către drd. inginer economist Vasile Nagy, în fruntea listei Senatului fiind colegul său, cercetătorul științific Flaviu-Călin Lădașiu. AUR „își propune să realizeze unitatea românilor, oriunde s-ar regăsi aceștia, la București, Iași, Timișoara, Cernăuți, în Timoc, Italia sau Spania, pentru însăși existența noastră ca neam”. Domnul Vasile Nagy va fi și deputat în Parlamentul României, însă despre Flaviu Lădașiu încă nu se știe dacă va ajunge senator.

  Începem cu Camera Deputaților: lista este deschisă de către drd. inginer economist Vasile Nagy, fost șef de secție și ulterior manager al unei fabrici renumite din Timișoara, iar în prezent responsabil de departamentul tehnic și investiții într-o companie mare și cu îndelungată istorie din Arad. Deține studii postliceale (analist programator și funcționar bancar), a absolvit două facultăți obținând diplome de inginer mecanic (Universitatea Politehnica Timișoara) și economist (Universitatea „Vasile Goldiș din Arad‟), are un masterat în managementul calității proceselor tehnologice și este în prezent doctorand la Facultatea de Mecanică a Universității Politehnica Timișoara. De asemenea, a beneficiat de o bursă de tip Erasmus la Hohenheim University Stuttgart (Germania), a studiat la Szent Istvan University (Godollo, Ungaria), deține o diplomă în agronomie de la Universitatea Nyiregyhaza (Ungaria), a urmat diferite cursuri și specializări (management organizațional, resurse naturale și protecția mediului, planificarea si organizarea proceselor tehnologice) și are lucrări publicate în reviste prestigioase din străinătate.

  La Senat: lista este deschisă de către cercetătorul științific Flaviu-Călin Lădașiu-Ciolacu, născut în anul 1970 în Arad. Locuiește în Arad, are o bogată experiență profesională în cercetare-dezvoltare și management și este în prezent cercetător științific la Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Electrochimie și Materie Condensată din Timișoara. Este inginer chimist cu diploma obținută la Universitatea „Aurel Vlaicu‟ din Arad (cu licența la Universitatea „Gheorghe Asachi‟ din Iași), deține un doctorat în chimie din Australia (University of South Australia) și studii postdoctorale în Germania (Institutul de Chimie Fizică, Universitatea Justus Liebig, Giessen). A lucrat ca și chimist la ExxonMobil (Adelaide Refinery, Adelaide, South Australia) și Shell Australia (Queensland), ca cercetător la Institutul Australian pentru Bioinginerie și Nanotehnologie și School of Molecular and Microbial Science din cadrul Universității din Queensland (unde a dobândit și cunoștințe avansate în domeniul medical), ca inginer chimist la S.C. TEBA S.A. din Arad și ca cercetător chimist la Institutul de Științe ale Vieții din cadrul Universității de Vest „Vasile Goldiș‟ din Arad. A publicat lucrări în reviste științifice prestigioase din străinătate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.