duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Vânzările de Apple iPhone au crescut cu 6% pe o piață chineză în scădere

  de Special Arad | 27 noiembrie 2019, 12:04 PM | IT

  0

  (foto: HDBlog.it)

  Conform datelor oficiale difuzate de Academia Chineză de Tehnologie a Informațiilor și Comunicațiilor, vânzările de Apple iPhone în China în lunile septembrie și octombrie au crescut cu 6% față de aceeași perioadă a anului trecut. În ciuda acestei performanțe bune realizate de către Apple, vânzările generale de smartphone-uri în China au scăzut în aceeași perioadă. În general, vânzările de smartphone-uri în China au scăzut cu 5%, până la 69,3 milioane de bucăți față de trimestrul trei din anul trecut.

  Academia Chineză de Tehnologie a Informațiilor și Comunicațiilor administrată de Ministerul Chinez al Tehnologiei poate urmări numărul exact de smartphone-uri livrate și vândute în țară. Toți producătorii sunt obligați să dezvăluie datele privind livrările și vânzările de smartphone-uri pentru a obține permisele necesare pentru a vinde în China. Sunt publicate livrările totale, dar și cele ale telefoanelor bazate pe sistemul de operare Android. Pentru a obține date despre situația Apple iPhone, este suficient o scădere simplă.

  Apple Inc. a livrat 10 milioane de iPhone-uri în China în perioada septembrie și octombrie (trimestrul trei 2019), pe baza calculelor efectuate de Bloomberg din datele guvernamentale cu privire la livrările de dispozitive Android și generale. Acesta este primul indiciu al performanței companiei în urma lansării din toamnă a celor mai recente gadget-uri iPhone, conform site-ului italian HDBlog. Vânzările de iPhone-uri în China au fost de 6%, potrivit Academiei Chineze de Tehnologia Informației și Comunicațiilor.

  Cifra de 10 milioane de Apple iPhone-uri vândute în China între septembrie și octombrie, confirmă așteptările privind seria iPhone 11. Analiștii de la mai multe companii de studiu de piață se așteptau ca seria iPhone 11 să aibă mai mult succes decât seriile anterioare Apple. China este a doua piață unde Apple vinde foarte bine după Statele Unite. Chiar dacă în Japonia Apple are o cotă de piață de 63%, în China Apple vinde mult mai multe telefoane.

  Analista companiei de cercetare de piață Canalys, Nicole Peng, a declarat că prețul mai mic al iPhone 11 comparativ cu iPhone XR de anul trecut, a fost un factor major în creșterea vânzărilor de iPhone-uri în China. „Clienții chinezi par să primească seria iPhone 11 mai bine decât modelele de anul trecut, din cauza prețului de vânzare cu amănuntul mai mic”, a declarat Nicole Peng. „Noi vedem livrări mai slabe pentru modele vechi, dar cele mai noi produse merg foarte bine.

  În același timp cel mai mare producător mondial de smartphone-uri, Samsung, are cea mai mică cotă de piață din ultimii ani în China. Acum Samsung a lansat mai multe telefoane cu o conectivitate 5G pentru a revitaliza vânzările sale în China. Samsung a lansat aici pe Galaxy S10 5G, pe Galaxy Note 10+ 5G, pe Samsung Galaxy A90 5G și zilele trecute pe Samsung W20 5G, de fapt un Samsung Galaxy Fold puțin modificat.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.