vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vânătorii de copaci lovesc din nou! Un copac în minus, un vot în plus?

  de Raluca Medeleanu | 19 februarie 2016, 12:22 PM | Pamflet | Recomandările editorilor

  5

  Există în rândul celor din administrația orașului o fascinație bolnăvicioasă, care se accentuează pe an ce trece, pentru masacrarea copacilor în numele toaletării.

  În fiecare primăvară – sau, mai nou, mai devreme -, echipa de „Ghostbusters anti-crengi” pornesc jihadul prin tot orașul. Explicația este una „rațională”: este firesc să se înlăture crengile uscate, ce reprezintă un pericol pentru trecători și mașini. Însă de aici și până la a mutila până la rădăcină un întreg copac sănătos e o oareșce diferență.

  Imaginile de mai jos vă arată copacul de pe Spl. General Praporgescu, în apropierea intersecției cu Str. I.C. Brătianu, înainte și după ce acesta și-a văzut sfârșitul în ploioasa zi de vineri, 19 februarie 2016.

  În anul 2014 era încă verde, sănătos, tânăr și… liniștit, după cum se poate vedea în captura din Google Street View. Cât de rapid ar fi putut îmbătrâni el, într-un asemenea scurt timp, încât să fie nevoită „executarea” lui completă?

  Unul dintre motivele tăierii ar putea fi vreo reclamație a vreunui locatar nemulțumit că nu vede pasarela lu` Falcă de pe geam, iar cum se apropie campania electorală, cum, Doamne, să nu-i mulțumești pe potențialii votanți?

  Răspunsul însă zace undeva în „purgatoriul întrebărilor”, acolo, în Zona Crepusculară Administrativă, „unde lucrurile normale nu se întâmplă prea des…

  copac spl praporgescu 2014IMG_5680vanatorii de copaci lovesc din nou

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.