marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Vânătoarea de porți” – expoziție-concurs de fotografie

  de Special Arad | 11 iulie 2016, 1:33 PM | Cultură

  1

  Cu toții ne plângem de clădirile potențial frumoase din orașul nostru, dar lăsate în paragină. Ne uităm la fațadele care tot mai des ajung pe asfalt şi rar băgăm în seamă tâmplăria degradată de timp și indiferență. Uităm că porțile și ferestrele fac parte dintr-un întreg, acesta fiind dominat de discrepanța dintre fațade renovate și tâmplăria albă de PVC. Înainte, meseria de tâmplar era una respectată, considerată chiar o artă, în care meșterii se întreceau în talentul lor de a sculpta lemnul, de a crea porți cu modele cât mai frumoase și primitoare.

  Înscrie-te la concursul de fotografie VÂNĂTOAREA DE PORŢI!

  Pentru a face cunoscută povestea porților uitate, Asociația CitiZenit lansează Concursul de Fotografie „Vânătoarea de Porţi”. Prin acesta, organizatorii își propun iniţierea unei arhive a porților interesante din Arad, atrăgând atenția asupra importanței tâmplăriilor și a meșterilor tâmplari în păstrarea patrimoniului arhitectural.

  În următoarele zile, când treci pe lângă o poartă veche dar frumoasă, care ți se pare că ar putea fi restaurată sau când treci pe lângă una gata restaurată, fă o fotografie, sau mai multe, trimite-o la adresa de email [email protected] cu mențiunea „Vânătoarea de porţi”, împreună cu numele și numărul tău de telefon. Imaginile vor fi printate și introduse în expoziția-concurs „Vânătoarea de porți”, care va avea loc între 15-17 iulie 2016, în parcul Eminescu, în cadrul festivalului StrArad.

  Termenul limită pentru trimiterea fotografiilor este joi, 14 iulie 2016, ora 23.00.

  Fotografiile înscrise vor fi supuse votului public în timpul festivalului StrArad, iar autorul fotografiei care adună cele mai multe voturi va câştiga un hard-disk extern de 1 TB.

  Expoziţia-concurs „Vânătoarea de porţi” este organizată de CitiZenit în cadrul StrArad Street Festival.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.